Samsung’s Galaxy Ring krijgt te maken met concurrentie van Circular Ring Slim

Circular, de start-up voor het volgen van fitness en gezondheid die slimme ringen maakt, heeft een nieuw model gelanceerd. De Ring Slim (2024) is een verbeterde versie van dezelfde ring die in november 2023 debuteerde. Hij beschikt over een verbeterde batterijduur, een sterkere bouwkwaliteit en nieuwe gezondheidsfuncties. De wearable zal de strijd aangaan met de Galaxy Ring van Samsung.

Circular lanceert Ring Slim (2024) vlak voor Samsung’s Galaxy Ring

Slimme ringen zullen de plaats van smartwatches overnemen en alle voordelen voor het volgen van de gezondheid bieden in een veel kleiner pakket. Je krijgt een langere batterijduur en een gratis pols voor traditionele uurwerken en andere accessoires. Hoewel je een telefoon nodig hebt om je gezondheidsstatistieken vanuit de ring te controleren, laten we eerlijk zijn: de meesten van ons zitten toch al meer dan genoeg op onze telefoon.

Oura is momenteel de grootste naam in deze branche, die nog in de kinderschoenen staat. Circulair is een andere naam die in je opkomt als we slimme ringen noemen. Het bedrijf bestaat nu al een aantal jaren en heeft zojuist zijn meest geavanceerde aanbod gelanceerd. De nieuwe Ring Slim lost naar verluidt alle problemen op die gebruikers hebben gemeld met de originele versie van vorig jaar.

Om te beginnen heeft hij een IP68-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, zodat je de ring zorgeloos kunt dragen tijdens trainingen, zwemsessies of je ochtendrun onder lichte regen. Ook kan hij enige tijd een duik in water verdragen. Circular heeft ook de krasbestendige coating op het oppervlak verbeterd. Het mag niet zo gemakkelijk slijten en krassen vertonen als de originele Ring Slim.

De geüpgradede versie wordt geleverd met een meegeleverde compacte USB-C-oplader waarmee u de ring rechtstreeks vanaf uw telefoon kunt opladen. Het is echter niet zo dat je de wearable vaak moet opladen. Ondanks dat het ’s werelds dunste (2,2 mm) en lichtste slimme ring (2 gram) is, kan de Ring Slim van Circular tot twee dagen meegaan na één keer opladen. Bij gebruik in de Eco-modus claimt het bedrijf een looptijd van maximaal zes dagen.

Ronde Ring Slim 2024 2

De nieuwe Ring Slim beschikt over een geüpgraded slaapalgoritme om tijdens het slapen nauwkeurig uw hartslag, SpO2-niveaus, temperatuur en ademhalingssnelheid te meten en te controleren. Dit geeft u een diepere slaapanalyse, waarbij Circular een nauwkeurigheid van 79% claimt bij het herkennen van slaapstoornissen. Het bedrijf heeft ook een nieuw Sport-algoritme toegevoegd voor hartslagmeting. Het is op maat gemaakt voor sportactiviteiten.

Samsung lanceert mogelijk volgende maand zijn eerste generatie model

De nieuwe slimme ring van Circular komt slechts enkele weken voor de geruchten dat Samsung’s eerste generatie Galaxy Ring wordt gelanceerd. Geruchten suggereren dat het Koreaanse bedrijf zijn ring zal prijzen voor $ 300 en meer. Als dit waar is, ondermijnt Circular dit marginaal. De Slim Ring (2024) kost $281/€259/£226 en vereist geen extra abonnement. Dit betekent dat je met de ring toegang krijgt tot alle gezondheidsfuncties. Het is onduidelijk of Samsung een Galaxy Ring-functie achter een betaalmuur zal houden.

Ronde Ring Slim 2024 4

Thijs Van der Does