VPN By Google maakt het naar de Pixel 7 en Fold

Als je een Pixel 7-gebruiker bent en de VPN hebt gebruikt die bij je Google One-abonnement is geleverd, ben je waarschijnlijk teleurgesteld dat Google deze heeft afgesloten. Maak je geen zorgen, want de nieuwe VPN van Google komt op je telefoon terecht. VPN By Google maakt zijn intrede in de Pixel 7-serie en de Pixel Fold.

Google heeft een behoorlijk teleurstellende zet gedaan met zijn VPN. Voorheen kregen mensen met een bepaald Google One-abonnement toegang tot de VPN van Google. Het was niet zo robuust als de VPN’s die je in advertenties ziet. Het zou nog steeds uw gegevens veilig houden, maar u kunt het niet gebruiken om uw locatie te wijzigen. Geen buitenlandse Netflix-films voor jou dus.

Het was in ieder geval nog steeds nuttig. Google besloot echter om van die VPN af te komen en introduceerde een nieuwe. Het enige is dat de nieuwe VPN, genaamd VPN By Google, exclusief was voor de Pixel 8-serie. Dus als je een oudere telefoon gebruikt, heb je pech.

VPN By Google maakt het naar de Pixel 7 en Pixel Fold

Google schakelde een versnelling hoger met zijn VPN en wilde Pixel 7-bezitters er niet buiten laten. Mensen die een Pixel 7, Pixel 7 Pro of Pixel 7a gebruiken, kunnen deze service nu gebruiken. Dit is geweldig nieuws voor mensen die om hun online veiligheid geven. Zoals opgemerkt door 9to5Google, heb je niet de nieuwste Android 14 QPR3 nodig om deze functionaliteit te krijgen. Dat is een goed ding.

Als u een Pixel Fold-gebruiker bent, kunt u de VPN ook verkrijgen. Net als bij de Pixel 7-telefoons heb je niet de nieuwste QPR nodig om van de service gebruik te maken.

Er zijn een paar wijzigingen in de VPN. Om te beginnen wordt het niet langer aangeboden via Google One. Het is eerder een exclusieve Pixel-functie. Google heeft zelfs het ‘Eén’-pictogram gedumpt en gekozen voor een meer generiek schildpictogram.

Als u van deze VPN wilt profiteren, moet u zich in Oostenrijk, Australië, België, Canada, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Noorwegen, Zuid-Korea en Spanje bevinden , Zweden, Zwitserland, Taiwan, Groot-Brittannië of de VS

Thijs Van der Does