Time heeft ook een deal gesloten met OpenAI

Nou, weer eentje die het loodje legt… OpenAI sluit deals met bedrijven om legaal toegang te krijgen tot hun content. Verschillende grote publicaties en moederbedrijven sluiten deals met OpenAI, en dat baart veel mensen in de community zorgen. Volgens een nieuw rapport heeft Time zojuist een deal gesloten met OpenAI om het bedrijf meer dan een eeuw aan informatie te geven.

We zagen dit niet aankomen, maar dat gebeurde wel. Met de dreiging van AI die boven verschillende industrieën hangt, dachten we dat de journalistieke industrie meer weerstand zou bieden. We gingen ervan uit dat The New York Times het vlaggenschip zou zijn dat een vloot bedrijven zou leiden tegen de opmars van AI. Echter, sommige ZWARE spelers zijn gezakt en hebben deals gesloten die hun content op een presenteerblaadje aan ChatGPT aanbieden.

Deze bedrijven zijn onder andere The Associated Press, Axel Springer (eigenaar van Business Insider), News Corp, Vox Media (eigenaar van The Verge), The Atlantic en meer. Dus de New York Times is het zwarte schaap van de groep met zijn rechtszaak.

Time heeft zojuist een meerjarige deal gesloten met OpenAI

Een andere grote speler in de nieuwsindustrie heeft het geld gepakt en is er vandoor gegaan, Time. Het gaat om een ​​bedrijf dat op 3 maart dit jaar zijn 101e verjaardag vierde. Sinds het een deal heeft gesloten, zal het de gehele of een groot deel van zijn achterstand aan nieuws beschikbaar stellen aan OpenAI. Time is een bedrijf dat lang genoeg bestaat om verslag uit te brengen over de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. U weet dus dat het VEEL gegevens opgeeft.

Deals als deze gaan gepaard met geld dat van eigenaar wisselt. Bijvoorbeeld, de deal met News Corp zag OpenAI $ 250 miljoen betalen over vijf jaar. We weten echter niet hoeveel geld Time krijgt voor deze deal en hoe lang het gaat duren.

Het verspreiden van de liefde

Dit verhaal bestaat niet alleen maar uit grijze luchten en gemorste melk. Volgens Time is dit geen stap om de portemonnee van het bedrijf te vullen. Time heeft gezocht naar een manier om de inhoud ervan aan een breder publiek bekend te maken. Het wil het verspreiden onder een jonger en diverser lezersbestand. Dat is iets dat elke publicatie zou willen doen.

Als de deal rond is, kan ChatGPT de content van Time in zijn reacties weergeven. Daarnaast zal ChatGPT ook links naar het originele artikel plaatsen. Dit is dus een zet die ogenschijnlijk het verkeer naar de site zal verbeteren. Time krijgt veel verkeer van Google, maar met AI Overviews is het bedrijf mogelijk op zoek naar andere wegen voor verkeer.

We zullen moeten afwachten of mensen daadwerkelijk naar de originele bron willen gaan. Laten we zelf geen onzin verkondigen, de meeste mensen gaan naar ChatGPT om te voorkomen dat ze naar andere bronnen gaan. Waarom zou je een heel artikel lezen om het antwoord op een vraag te vinden als het antwoord je gegeven wordt?

In ieder geval is dit blijkbaar de manier waarop de wereld zal functioneren. Laten we hopen dat deze bedrijven weten wat ze doen.

Thijs Van der Does