Apple Intelligence zou in de nabije toekomst Gemini kunnen gebruiken

Apple Intelligence is vergrendeld en geladen en klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in het AI-landschap. We weten allemaal dat de technologie gebruik zal maken van OpenAI’s GPT-4o wanneer deze toegang nodig heeft tot krachtigere AI. Hoewel GPT-4o een krachtig model is, wil Apple daar niet bij blijven. Volgens een nieuw rapport lijkt het erop dat Apple Intelligence in de nabije toekomst ook Google’s Gemini zou kunnen gebruiken.

We kennen iOS als de ommuurde tuin met de hoogste muren. Daarom verwachtten we dat het bedrijf zijn AI zou beperken tot zijn modellen. Dat lijkt echter niet het geval te zijn. Voorlopig lijkt het erop dat het wil dat iOS 18 een hub wordt om toegang te krijgen tot meerdere AI-modellen. Het is in gesprek met bedrijven als Meta, Anthropic en Perplexity AI, samen met Google en OpenAI. Recente berichten meldden dat de deal met Meta is mislukt vanwege zorgen over de beveiliging.

Apple Intelligence zou in de nabije toekomst toegang kunnen krijgen tot Gemini

We weten al een tijdje dat Apple openstond voor het gebruik van de AI van Google. We wisten zelfs van dit nieuws vóór de deal met OpenAI. In eerste instantie leek het erop dat Apple Gemini Nano in de iPhone wilde integreren, maar zijn eigen modellen zijn goed genoeg. We verwachten dat iOS Gemini zal gebruiken, net zoals het GPT-4o gebruikt. Wanneer het toegang nodig heeft tot een krachtiger model, zal het verbinding maken met internet en op Gemini tikken.

Wat Apple Intelligence anders maakt, is het feit dat het toestemming vraagt ​​om verbinding te maken met andere modellen. Dit is iets dat superieure transparantie biedt vergeleken met Pixel- en Galaxy-telefoons. Wanneer u een iPhone gebruikt, weet u wanneer Apple contact zoekt; er is geen sprake van gokken.

Met Galaxy AI is het niet duidelijk welke functies op het apparaat werken en welke contact moeten maken met andere modellen. Je weet dus niet wat er met je gegevens gebeurt. Hetzelfde geldt voor Pixel-telefoons.

De tijd zal het leren

Op dit moment weten we nog niet wanneer iOS deze functionaliteit zal brengen, maar volgens berichten zal het deze herfst gebeuren. Apple Intelligence is op dit moment nog niet uit, dus er is een kans dat het bedrijf het zal implementeren vóór de officiële lancering. Wanneer dit gebeurt, zouden mensen de mogelijkheid moeten hebben om te kiezen welk model ze willen gebruiken. We zullen het moeten afwachten.

Thijs Van der Does