T-Mobile komt als koning naar voren in het laatste Opensignal-rapport

Vorige week publiceerde Ookla zijn nieuwste inlichtingenrapport over de status van 5G-diensten in de VS. Het rapport beweerde dat de 5G-diensten van T-Mobile nog steeds de snelste in de VS zijn. De telco behaalde in maart een mediane downloadsnelheid van 287,14 Mbps, waarmee hij Verizon en AT&T met ruime marge overtrof. Nu heeft een ander internetonderzoeksbureau, Opensignal, de prestaties van alle grote Amerikaanse providers vergeleken.

In zijn rapport vergeleek Opensignal de drie grootste Amerikaanse providers op het gebied van gebruikerservaring in maar liefst 15 categorieën. T-Mobile, Verizon en AT&T werden getest op vier belangrijke statistieken: algehele ervaring, 5G-ervaring, dekking en consistentie. De tests werden uitgevoerd met behulp van de gegevens die werden verzameld tussen 1 maart en 29 mei 2024.

Opensignal roept T-Mobile uit tot winnaar na vergelijking van alle grote Amerikaanse providers op verschillende criteria

Opensignal vergeleek en beoordeelde alle grote Amerikaanse providers in maar liefst 15 verschillende categorieën. Het bedrijf riep T-Mobile uit tot winnaar in 9 van deze categorieën. De telco kwam als grote winnaar uit de strijd en zou de snelste algehele ervaring bieden op 5G-netwerken. T-Mobile bood een gemiddelde downloadsnelheid van 139,3 Mbps, drie keer hoger dan die van Verizon.

Bovendien scoorde T-Mobile ook het beste als het gaat om de algehele beschikbaarheid van 5G. Het rapport suggereert dat T-Mobile-gebruikers die deelnamen aan de test nu 67,9 procent van hun tijd verbonden zijn met 5G. Het lijkt ongeveer zes keer hoger te zijn dan de nummer twee, AT&T. Het rapport vermeldt ook dat T-Mobile voor de derde keer op rij de Consistent Quality Award van Opensignal won.

Verizon won prijzen in de categorieën beste video, live video, online gaming en uploadsnelheid

Terwijl T-Mobile werd uitgeroepen tot algehele winnaar in het rapport, won Verizon prijzen in verschillende categorieën. De op één na beste telco in het rapport werd uitgeroepen tot winnaar in de categorieën beste video, live video en online gaming. Voor alle drie de bovengenoemde statistieken behaalde T-Mobile de tweede plaats en AT&T de derde.

Bovendien wordt Verizon uitgeroepen tot de duidelijke winnaar als het gaat om het aanbieden van de beste 5G-uploadsnelheden. Het bedrijf bood een gemiddelde 5G-uploadsnelheid van 21,2 Mbps. T-Mobile en AT&T leverden daarentegen respectievelijk 18,8 Mbps en 14,1 Mbps uploadsnelheden.

Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat Verizon langzaam T-Mobile inhaalt door zijn algehele 5G-ervaring te verbeteren. AT&T heeft echter nog veel werk te doen als het dichter bij de twee leidende telco’s wil komen.

Thijs Van der Does