Samsung voorziet een opvouwbare telefoon die ook als mini-laptop kan dienen

Samsung, de pionier van de opvouwbare smartphone-industrie, zou kunnen spelen met een aantal unieke ontwerpideeën voor zijn toekomstige opvouwbare telefoons. Een onlangs ontdekte patentaanvraag van het bedrijf toont een opvouwbare telefoon met een afneembaar toetsenbord. Het beschikt over een fysiek QWERTY-toetsenbord dat indien nodig kan worden bevestigd. Het toetsenbord verandert de telefoon in een mini-laptop.

Samsung patenteert opvouwbare telefoon met afneembaar toetsenbord

Gespot door 91Mobiles, diende Samsung deze patentaanvraag in februari 2023 in bij de China National Intellectual Property Administration (CNIPA). Het agentschap verleende het patent eind juni 2024. Het lijkt een designpatent te zijn voor een potentiële toekomstige Galaxy foldable. Het apparaat heeft een vrij groot scherm met een naar binnen vouwend scharnier dat zich bij een van de randen bevindt in plaats van centraal zoals bij huidige foldables.

Het idee achter dit ontwerp is om een ​​toetsenbord te bevestigen aan het deel met minder schermruimte. Dit geeft je een mini-laptop met een toetsenbord van normale grootte. De schermruimte boven het toetsenbord zou kunnen dienen als trackpad voor de muis. Het is een telefoonversie van Samsungs vlaggenschip Android-tablets die een afneembare toetsenbordhoes ondersteunen. Je kunt de tablet indien nodig in een laptop veranderen. Deze opvouwbare telefoon is er waarschijnlijk door geïnspireerd.

Samsung doet al zijn best om zijn opvouwbare producten te verfijnen met elke nieuwe generatie. Het bedrijf heeft de Galaxy Z Fold 6 en Galaxy Z Flip 6 klaarstaan ​​voor lancering op 10 juli. De modellen van de zesde generatie, met name de Fold, brengen een ontwerpevolutie die volgens velen een stap in de goede richting is. Nu de opvouwbare markt steeds voller raakt, kunnen dit soort technologische en ontwerpevoluties bedrijven helpen zich te onderscheiden.

Dit product zit mogelijk nog niet in de pijplijn van Samsung

Samsung is qua patenten het meest innovatieve techbedrijf ter wereld. Het heeft honderdduizenden techpatenten op zijn naam staan. De afgelopen maanden hebben we gezien dat het Koreaanse bedrijf patenten heeft verworven voor een oprolbare telefoon met een ingebouwde luchtkwaliteitssensor, een elektronisch gezichtsmasker met luchtzuiveringstechnologie, een opvouwbare smartphone en vele andere futuristische productontwerpen en techoplossingen.

Sommige van de gepatenteerde technologieën kunnen in de echte wereld terechtkomen, terwijl andere op papier blijven. Voorlopig lijkt deze opvouwbare telefoon met een afneembaar toetsenbord tot de laatste categorie te behoren. We zien Samsung in de nabije toekomst niet zo’n product nastreven. Maar over een paar jaar weet je het nooit. We houden je op de hoogte van de technologische vooruitgang van het bedrijf in de opvouwbare industrie.

Thijs Van der Does