Renders van de Pixel Fold 2- en Pixel 9-hoesjes tonen waarschijnlijke ontwerpen

De Pixel Fold 2 en Pixel 9 zijn verschenen in een paar renders van een hoesjefabrikant, waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe beide telefoons er waarschijnlijk uit zullen zien vanuit een ontwerpoogpunt. Het is de moeite waard erop te wijzen dat dit niet de eerste keer is dat deze telefoons in renders verschijnen. Beide apparaten zijn eerder verschenen in gelekte CAD-weergaven. Het belangrijkste verschil hier is dat de weergaven afkomstig zijn van een casefabrikant, zodat je op elk apparaat kunt zien hoe die cases eruit zien.

Ze dragen echter nog steeds bij aan het bewijs dat dit waarschijnlijk de definitieve ontwerpen zijn voor de aankomende apparaten van Google. De renders zijn afkomstig van accessoirefabrikant Thinborne (gespot door GizChina). Thinborne zal ten minste één casetype voor deze telefoons uitbrengen: een 'Thin case' die gebruik maakt van 600D aramidevezel met MagSafe-compatibiliteit. Naast dat de ontwerpen weer opduiken, lijkt Thinborne ook meerdere varianten van de Pixel 9 te suggereren.

De Pixel 9-behuizing verwijst naar drie verschillende modellen

De verwachting was dat Google een nieuwe Pixel 9-standaard en een Pixel 9 Pro zou uitbrengen. Dit gebeurt al met de laatste drie generaties Pixel-telefoons sinds de Pixel 6. Maar nieuwe details op de winkelpagina van Thinborne voor Google-cases suggereren dat Google ook een “Pixel 9 Pro XL” -model zal uitbrengen.

Google gebruikte vroeger ‘XL’ in de naam van zijn Pixel-apparaten, maar stopte na de Pixel 4-serie. Met de Pixel 5 bracht het alleen het standaardmodel uit voordat het de Pixel 5a lanceerde als de meer budgetvriendelijke optie. Vervolgens verruilde het bij de Pixel 6 het XL-label voor het Pro-label. Dit soort was logischer gezien de extra functies en het grotere scherm. Terwijl XL eigenlijk alleen maar het grotere scherm suggereerde.

Het lijkt erop dat Google teruggaat naar het opnemen van een XL-model voor zijn telefoons. Het is echter niet helemaal duidelijk of dat klopt. Of wat de verschillen tussen de Pro en Pro XL zouden kunnen zijn als Google inderdaad beide uitbrengt naast de standaard Pixel 9. Het is de moeite waard te herhalen dat het gerucht over de Pixel 9 Pro XL ook al eerder is opgedoken. Dit is dus slechts een aanvullend bewijs dat het misschien gaat komen.

Google Pixel Fold 2 Thinborne-hoesje

Thijs Van der Does