Play Store kan gebruikers er binnenkort aan herinneren om zojuist gedownloade apps te openen

Google is van plan een nieuwe handige functie toe te voegen aan de Play Store. De aankomende functionaliteit zal Android-gebruikers eraan herinneren nieuwe apps te openen die ze zojuist uit de Play Store hebben gedownload. Velen van ons komen wel eens een situatie tegen waarin we beginnen met het downloaden van een app en later overschakelen naar een andere activiteit, en de installatie ervan volledig vergeten. In dit geval zal de aankomende Google Play Store-functie die u eraan herinnert nieuwe apps te openen, van pas komen.

De Play Store stuurt binnen 24 uur na het downloaden een herinnering om nieuwe apps te openen

Volgens een APK-verwijdering van de nieuwste versie van de Play Store door Android Authority, test Google een nieuwe functie die herinneringen stuurt om nieuwe apps te openen. De Play Store zal naar verluidt binnen 24 uur een herinnering sturen naar gebruikers die de nieuw geïnstalleerde apps niet hebben geopend. De komende functie “App-herinnering openen” stuurt een melding dat de applicatie is geïnstalleerd en klaar is om te openen.

Er zullen minstens twee herinneringen zijn om de nieuw geïnstalleerde apps te openen

Bovendien is uit de APK-demontage gebleken dat de Play Store minimaal twee herinneringen zal sturen om nieuwe apps te openen. Na twee herinneringen verzendt het geen andere meldingen om de nieuw geïnstalleerde apps te openen. Als een gebruiker de melding 'App-herinneringen openen' negeert en de app niet opent, volgt er na enige tijd een tweede herinnering.

Volgens de bron is de functionaliteit voor open app-herinneringen momenteel niet live in de Google Play Store-app. Het bedrijf test momenteel de functie en zal deze naar verwachting binnenkort voor het publiek uitrollen.

Google blijft de gebruikerservaring verbeteren door van tijd tot tijd nieuwe functies voor de Play Store te introduceren. Een paar weken geleden voegde het bedrijf de mogelijkheid toe om twee apps tegelijkertijd te downloaden. Helaas kunnen de gebruikers nog steeds niet meer dan één app tegelijkertijd updaten. We kunnen echter verwachten dat deze functie in de komende maanden wordt uitgebracht.

Herinner eraan dat u nieuwe apps in de Play Store opent

Thijs Van der Does