Pixel-telefoons worden slimmer in de preventie van oververhitting met Adaptive Thermal

Het lijkt erop dat Google er klaar voor is om een ​​nieuw bericht te laten zien wanneer de Pixel-telefoons oververhit raken. Momenteel tonen de Pixels alleen een eenvoudig waarschuwingsbericht met de tekst ‘Telefoon wordt warm’. In de komende updates zullen de Pixels echter meer beschrijvende waarschuwingen over oververhitting tonen.

Een nieuwe versie van Device Health Services zal meer beschrijvende waarschuwingen voor oververhitting voor Pixels geven

Mensen bij 9to5google hebben verwijzingen gevonden naar beschrijvende waarschuwingsberichten over oververhitting voor Pixels in versie 1.27.0.638152889 van de Device Health Services-app. Ten eerste is er een verwijzing naar de string “pre_emergency_notification”, met de titel “Telefoon moet afkoelen”. Er wordt verder uitgelegd hoe “U mogelijk langzamere prestaties ervaart. Probeer direct zonlicht te vermijden of sluit alle batterij-intensieve apps”. In wezen zijn alle tips om uw apparaat af te koelen beschikbaar op het scherm en hoeft u voor antwoorden niet naar de ondersteuningspagina van Google te gaan.

In de pre-noodmodus heeft u beperkte toegang tot uw Pixel. Bovendien begint uw Pixel tijdens deze status automatisch af te koelen door de prestaties te beperken, 5G uit te schakelen en meer.

De bestaande melding over oververhitting op de Pixel-telefoons legt uit hoe “Sommige functies beperkt zijn terwijl de telefoon afkoelt”. Als u op meer informatie tikt, krijgt u een meer beschrijvend bericht met de tekst: ‘Uw telefoon probeert automatisch af te koelen. U kunt uw telefoon nog steeds gebruiken, maar deze werkt mogelijk langzamer. Zodra uw telefoon is afgekoeld, werkt deze normaal”.

Pixel-telefoons zullen binnenkort ook de ‘Adaptive Thermal’-functie implementeren om oververhitting te voorkomen

In een afzonderlijk rapport heeft Android Authority enkele strings van een ‘Adaptive Thermal’-functie gevonden in de code van Device Health Services. Deze functie wordt automatisch geactiveerd wanneer de batterijtemperatuur een schadelijk niveau bereikt. Het rapport stelt dat de bovengenoemde “pre-emergency”-waarschuwing wordt geactiveerd wanneer de temperatuur 49 graden Celsius (~120 graden Fahrenheit) bereikt. Vervolgens worden er tips weergegeven om uw apparaat af te koelen.

De Adaptive Thermal-functie blijft het temperatuurniveau van de batterij elke vijf minuten controleren. Als de telefoon nog steeds niet het normale niveau heeft bereikt, maar in plaats daarvan stijgt naar 52 graden Celsius (~126 graden Fahrenheit), wordt de “noodtoestand” geactiveerd. Er is geen woord wat er precies zal gebeuren op uw Pixel in deze modus.

Bovendien, als de temperatuur van de batterij een gevaarlijke 55 graden Celsius (~131 graden Fahrenheit) bereikt, wordt je telefoon uitgeschakeld om af te koelen. In deze toestand schakelt de Thermal Adaptive-functie het apparaat binnen 30 seconden uit nadat een kritiek temperatuurniveau is bereikt.

Google heeft deze update nog niet wereldwijd uitgerold voor de Device Health Services-app. Het wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan enige tijd duren voordat het uw apparaat bereikt.

Thijs Van der Does