Pixel 9 Pro camera specificaties onthuld door Camera FV5, geen verrassingen

De Pixel 9 Pro heeft mogelijk dezelfde 50MP primaire camera aan de achterkant als de Pixel 8 Pro. Het aankomende vlaggenschip van Google werd onlangs gespot in de Camera FV5-database, waarbij de specificaties van de camera werden onthuld. Het lijkt een ongewijzigde sensor te zijn ten opzichte van vorig jaar. De specificaties van de andere drie camera’s ontbreken nog. De telefoon wordt op 13 augustus gelanceerd.

Pixel 9 Pro gecertificeerd met een 50MP hoofdcamera

Gespot door 91Mobiles, vermeldde de Camera FV5-vermelding voor de Pixel 9 Pro een resolutie van 12,5 MP (4080×3072 pixels) voor de hoofdcamera. Het lijkt een 50 MP-sensor te zijn die 2×2 pixelbinning gebruikt om vier aangrenzende pixels samen te voegen en standaard 12,5 MP-foto’s te produceren. De meeste 50 MP-camera’s doen dat, inclusief de primaire shooter van de Pixel 8 Pro.

Andere gelekte specificaties suggereren ook dat het een ongewijzigde sensor is. De camera heeft een diafragma van f/1.7, een brandpuntsafstand van 25,4 mm (25 mm) en 2,4 µm pixels bij toepassing van pixelbinning. Standaard zou het 1,2 µm pixels moeten hebben. De certificeringslijst onthult verder dat de camera een horizontaal gezichtsveld (FoV) van 70,7 graden en een verticaal FoV van 56,2 graden heeft. Het beschikt over elektronische en optische beeldstabilisatie (EIS+OIS) en ondersteunt automatische en handmatige scherpstelling.

Deze specificaties vertellen ons dat Google de hoofdcamera van de Pixel 9 Pro niet heeft gewijzigd. Als je je herinnert, hebben de Pixel 7 Pro en Pixel 6 Pro ook een 50MP-sensor met dezelfde optische voetafdruk van 1/1,31 inch als de Pixel 8 Pro. Het model uit 2023 heeft echter een groter diafragma (f/1.7 in plaats van f/1.9). Hierdoor kan er meer licht de camerasensor bereiken, wat zorgt voor helderdere foto’s. Het is onduidelijk of Google dit jaar iets heeft gewijzigd op hardwareniveau. We zullen het binnenkort ontdekken.

De nieuwe Pixels komen sneller dan normaal

De laatste drie generaties Pixel-vlaggenschepen van Google debuteerden in oktober. Het bedrijf lanceert de 2024-line-up echter twee maanden eerder. Het heeft al aangekondigd dat de Pixel 9-serie officieel op 13 augustus wordt gelanceerd. We krijgen dit jaar ook een derde model. Naast de Pixel 9 en Pixel 9 Pro, bereidt Google de Pixel 9 Pro XL voor.

Alle drie de modellen zullen de door Samsung gemaakte Tensor G4-chipset hebben met maximaal 16 GB LPDDR5X RAM en 512 GB (hopelijk) UFS 4.0-opslag. We verwachten toonaangevende displays die door Samsung worden geproduceerd met M14 OLED-materialen. Google is ook bezig de line-up te upgraden naar een ultrasone vingerafdruksensor onder het display. Oudere modellen hebben een optische sensor. Lekken over de Pixel 9-serie zullen waarschijnlijk snel blijven komen in de aanloop naar de lancering van volgende maand.

Thijs Van der Does