Motorola’s Moto Tag is klaar voor lancering met goedkeuringsteken van de FCC

In 2017 lanceerde Motorola een slimme objecttracker genaamd de Moto Tag. Zeven jaar later maakt het bedrijf zich op om een ​​verbeterde versie te introduceren, schijnbaar met dezelfde naam. Het nieuwe model heeft al een aantal wettelijke certificeringen ontvangen, wat duidt op een aanstaande lancering. De FCC heeft het onlangs ook gecertificeerd, wat de theorie verder ondersteunt.

De FCC geeft Motorola’s Moto Tag toestemming voor lancering

De Federal Communications Commission heeft de Moto Tag gecertificeerd met het modelnummer XT2445-1, wat we in het verleden bij andere certificeringen hebben gezien. Zoals gewoonlijk onthult de lijst niet een enorme hoeveelheid details over de aankomende slimme tracker. We hebben echter een bevestiging gekregen dat het een standaard knoophorlogebatterij zal bevatten met de identificatie CR2032.

De meeste slimme trackers gebruiken deze algemeen verkrijgbare lithiumbatterij. Dit zorgt ervoor dat u geen problemen zult ondervinden bij het vinden van een vervangende batterij zodra de originele batterij leeg is (deze batterijen zijn niet oplaadbaar). De CR2032-batterij heeft een nominale capaciteit van 210mAh en een nominale spanning van 3V. Het lijkt misschien niet veel, maar het is groot genoeg om de tracker maandenlang van stroom te voorzien voordat je hem moet vervangen.

Uiteraard hangt de levensduur van de batterij af van hoe vaak u het product en de connectiviteitsmethode gebruikt. De Moto Tag beschikt over Bluetooth LE- en Ultra Wideband (UWB) connectiviteitsopties, waarbij de laatste meer energie verbruikt. Het is echter effectiever bij het vinden van verloren voorwerpen. U krijgt gedetailleerde trackingondersteuning in vergelijking met Bluetooth. Het is leuk dat Motorola beide technologieën aanbiedt.

De FCC-lijst onthult verder niets over de Moto Tag. Er wordt geen melding gemaakt van Find My Device-ondersteuning. Google zei echter onlangs dat Motorola een slimme tracker aan het voorbereiden is met ondersteuning voor zijn crowdsourced netwerk dat Android-telefoons gebruikt om verloren voorwerpen of trackers te lokaliseren. De zoekgigant zei dat het apparaat later dit jaar zal debuteren. Dit is een enorme aanwijzing dat de Moto Tag dat product is.

Motorola heeft een groot lanceringsevenement gepland op 25 juni

Motorola heeft nog geen lanceringsdatum voor de Moto Tag aangekondigd. Het heeft een dergelijk product niet eens geplaagd. Het bedrijf heeft echter een groot lanceringsevenement gepland voor dinsdag, dat wil zeggen 25 juni, in China. Verwacht wordt dat tijdens het evenement de opvouwbare Razr 50-serie zal worden onthuld. Er is geen reden waarom de Moto Tag niet naast de nieuwe opvouwbare modellen zal debuteren. Gelukkig hoeven we niet lang meer te gissen. Blijf ons volgen voor meer informatie over het Motorola-evenement van morgen.

Thijs Van der Does