Mensen zien AI-overzichten minder vaak

Sinds Google zijn AI-overzichten lanceerde, is het niets anders dan een puinhoop voor het bedrijf. Ondanks dat het een tool is die heel veel bedrijven failliet kan laten gaan, zijn AI-overzichten problematisch geweest. Volgens een nieuw rapport toont Google AI-overzichten minder vaak.

Het bedrijf heeft te maken gehad met nog een andere AI-functie die problemen veroorzaakt. Het lijkt erop dat Google geen AI-product kan lanceren zonder een of ander ongeluk. Naast de mensen die tegen de tool protesteren, hebben talloze gebruikers enkele vreemde reacties op hun vragen gezien. Google plaatste een blogpost waarin werd uitgelegd waarom de tool sommige van deze reacties gaf en een deel van de schuld bij de gebruikers legde. Het gaf de reacties ook de schuld van “Data Voids” en andere zaken. In ieder geval haastte het zich om een ​​oplossing voor het probleem uit te brengen.

Google toont AI-overzichten minder vaak

Toen Google deze functie testte onder de naam SGE, liet het bedrijf volgens BrightEdge gegenereerde zoekresultaten zien bij ongeveer 84% van de zoekopdrachten. Dus als u zich had aangemeld om het te testen, zag u bij de meeste van uw zoekopdrachten generatieve resultaten. Het lijkt erop dat Google zijn AI-tool een beetje terugtrekt.

Toen AI Overviews op 14 mei voor het publiek werd gelanceerd, verschenen ze bij tussen de 40% en 50% van de zoekopdrachten. Na de tegenslag waarmee het bedrijf te maken heeft gehad, lijkt het er echter op dat Google de tool aanzienlijk terugschroeft. Het rapport stelt dat slechts 15% van de zoekopdrachten overzichten te zien krijgt.

Ook stelt de bron dat de overzichten eerder verschijnen als de zoekopdracht een vraag is of als er een Featured Snippet aanwezig is. Het lijkt er dus op dat Google de mogelijkheid probeert te minimaliseren dat het onnauwkeurige informatie verstrekt. U hoeft zich geen zorgen te maken dat Google u vertelt lijm op uw eten te smeren.

We verwachten niet dat dit iets permanents zal zijn; Google heeft te veel eieren in zijn AI-mandje gelegd. We zijn er zeker van dat het bedrijf deze functie gewoon terugschaalt terwijl het aan het probleem werkt.

Thijs Van der Does