Humane wil voor 1 miljard dollar gekocht worden

Herinner je je de AI-pin nog? Het lijkt een leven geleden dat mensen daadwerkelijk over dat apparaat spraken en nog langer sinds iemand er iets goeds over zei! Het noodlottige apparaat flopte hard, dus het bedrijf is nu bezig met schadebeperking. Humane is op zoek naar een buy-out van $ 1 miljard nadat de AI Pin flopte.

De technologie-industrie werd overspoeld door slechte recensies van de AI Pin. Zeker, het was een interessant concept. Als je niet weet wat de AI-pin is: het is een klein apparaatje dat je aan je kleding vastklikt en dat fungeert als een snelle snelkoppeling naar AI-modellen. U kunt het activeren om vragen te stellen, en het zal contact opnemen met LLM's in de cloud en deze aan u van dienst zijn. Het heeft ook een camera aan boord om objecten in de echte wereld te scannen.

Op papier en in de Ted Talk die de CEO gaf, leek het een nuttig en branchebepalend apparaat; Maar dat gold ook voor de Nokia NGAGE. Feit is dat het apparaat op vrijwel elk gebied ondermaats presteerde. Het kreeg dus van vrijwel elke recensent een duim omlaag. Wat de zaken nog erger maakt is het feit dat het een steile investering van $700 plus $24/maand voor mobiele service was.

Humane is op zoek naar een buy-out van $ 1 miljard

Welnu, we kunnen dit toevoegen aan het ‘Interessante, maar mislukte apparaatkerkhof’, samen met de lijken van de Essential Phone, Moto Mods en de Rabbit R1. Nadat het bedrijf slechts 10.000 exemplaren had verkocht, wil Humane nu worden gekocht. Bij het aantal van 10.000 eenheden is geen rekening gehouden met geannuleerde bestellingen of retourzendingen. En hoeveel van die gebruikers zullen de vergoeding van $ 24 per maand voor de service blijven betalen? Zoals Engadget opmerkte, had het bedrijf slechts maximaal 7,24 miljoen dollar aan inkomsten kunnen binnenhalen.

10.000 eenheden is veel lager dan de 100.000 eenheden die Humane van plan was te verkopen, dus verkoopt het zichzelf. Humane is op zoek naar een koper om het bedrijf over te nemen. We weten niet welk bedrijf Humane zou willen kopen, maar het is in gesprek met HP.

Het lijkt misschien vreemd dat het bedrijf zichzelf wil verkopen nadat het zo hard heeft gebombardeerd met zijn eerste product. We weten niet wat Humane van plan is te doen, maar het zou kunnen zijn dat het de zekerheid zoekt dat het eigendom is van een veel groter bedrijf. En wie weet of Humane zichzelf een divisie van een bedrijf zou kunnen maken? In plaats van zijn eigen producten te ontwikkelen, zou het zijn technologie en expertise aan een ander bedrijf kunnen lenen.

Nou ja, alles is beter dan een faillissement!

Thijs Van der Does