Het bètakanaal van Windows 10 is live en biedt verschillende bugfixes

Microsoft heeft met de update van maart 2024 enkele belangrijke verbeteringen aan Windows 11 aangeboden. Het bedrijf heeft ook de bestandsverkenner verbeterd in de nieuwste Windows 11-preview.

Nu heeft Microsoft Windows 10 22H2 Build 19045.4593 (KB5039299) aangekondigd voor zowel het bèta- als het release preview-kanaal voor insiders op Windows 10 22H2. De nieuwe build bevat fixes voor een aantal bekende bugs. Zowel het bètakanaal als het Release Preview-kanaal van de Windows 10-build ontvangen dezelfde Windows 10-builds.

De nieuwe build richt zich op het oplossen van bekende bugs

Microsoft zegt echter dat ze nieuwe functies alleen in het bètakanaal voor insiders zullen proberen. Deze nieuwe features zijn nog niet klaar voor de reguliere Windows 10-gebruikers. Met name de Windows 10 22H2 Build 19045.459 (KB5039299) bevat geen nieuwe functies. Het draait allemaal om het maken van aanpassingen in het besturingssysteem om de gebruikerservaring te verbeteren.

Microsoft heeft naar verluidt de algehele stabiliteit van het zoekvak in de taakbalk verbeterd. Het zou u bijvoorbeeld relevantere zoekresultaten moeten bieden wanneer u naar een bepaalde app zoekt.

Microsoft werkt aan de back-up- en herstelfunctionaliteit. Als onderdeel hiervan is het probleem opgelost dat back-upfouten veroorzaakte wanneer tweemaal een back-up werd gemaakt van de achtergronden van het bureaublad en het vergrendelscherm.

Insiders op het bètakanaal op Windows 10 die de functies vooraf willen ontvangen, kunnen de schakelaar 'Ontvang de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn' inschakelen door naar Instellingen > Bijgewerkt en beveiliging > Windows Update te gaan. In de toekomst belooft Microsoft de uitrol van functies voor iedereen met de schakelaar ingeschakeld te vergroten.

Windows 10 Beta Channel om verbeteringen aan Windows Backup vrij te geven

De nieuwe build bevat ook verbeteringen aan de Windows Backup-app. Het kan nu de activiteitengeschiedenis van uw computer en uw voorkeuren voor printerapparaatinstellingen opslaan. Aangezien u een back-up van uw hardware-instellingen hebt gemaakt, zullen de verbeteringen aan Windows Backup het herstellen van de instellingen vereenvoudigen wanneer u een nieuwe pc configureert. “Het doel is ervoor te zorgen dat er een back-up wordt gemaakt van de meest gebruikte voorkeuren van deze instellingen, terwijl de voorkeuren die aan specifieke hardware zijn gekoppeld worden vermeden, om een ​​naadloze overgang naar een nieuwe pc mogelijk te maken”, aldus de blogpost.

Hoewel deze release zich vooral richt op bugfixes, betekent dit in ieder geval dat het bètakanaal voor Windows 10 nu actief is. We kunnen in de toekomst ook enkele nieuwe functies krijgen.

Thijs Van der Does