Gratis Magic Editor bereikt meer Google Pixel- en Galaxy-apparaten

De uitrol van de gratis versie van Magic Editor bereikt al een breder publiek, te beginnen met gebruikers van Samsung Galaxy-apparaten en oudere Pixel-modellen. Magic Editor is een tool die is geïntegreerd in de Google Foto's-app. Het biedt krachtige bewerkingsmogelijkheden dankzij de kracht van generatieve AI.

Magic Editor wordt breed uitgerold naar oudere Pixel- en Samsung Galaxy-apparaten

Magic Editor debuteerde in oktober 2023 met de Google Pixel 8-serie. In april bevestigde het bedrijf dat deze binnenkort beschikbaar zou zijn voor alle Google Foto's-gebruikers. De uitrol voor Pixel-apparaten van eerdere generaties begon half mei, maar verliep gespreid. Nu breidt het bedrijf de uitrol niet alleen uit naar meer Pixel-modellen, maar ook naar Samsung-apparaten.

Zodra het beschikbaar is op uw apparaat, kunt u Magic Editor openen nadat u een afbeelding in de Google Foto's-app hebt geopend, op 'Bewerken' tikt en vervolgens op het paarse pictogram linksonder in de gebruikersinterface (boven 'Annuleren' knop). De functie maakt gebruik van generatieve AI om elementen in een afbeelding aan te passen (de plaatsing, grootte, enz. te wijzigen), ze te verwijderen en ontbrekende gebieden op te vullen. Er zijn ook extra mogelijkheden zoals het bewerken van de lucht en meer.

Het is opmerkelijk dat er gebruiksbeperkingen gelden voor niet-Pixel-apparaten. Op uw Samsung-telefoon kunt u bijvoorbeeld maximaal 10 bewerkingen per maand opslaan. Je kunt deze beperking echter verwijderen als je betaalt voor een Google One-abonnement. Aan de andere kant kunnen gebruikers van Pixel-apparaten genieten van onbeperkte bewerkingen.

Magic Eraser en andere bewerkingsopties zijn nu gratis voor iedereen

Hoewel beide door AI aangedreven functies zijn, zijn Magic Editor en Magic Eraser twee verschillende. Zoals de naam al doet vermoeden, is Magic Eraser gericht op het verwijderen van elementen uit een afbeelding. Aan de andere kant kan Magic Editor dit ook, maar het voegt meerdere andere mogelijkheden toe. Magic Eraser was een van die opties achter een betaalmuur, waarvoor je een Google One-abonnement moest kopen om het te kunnen gebruiken.

Dat gezegd hebbende, deze optie is nu gratis beschikbaar, en niet alleen voor Pixel- en Samsung-gebruikers. Momenteel is Magic Eraser gratis te gebruiken op mijn Nothing Phone (2), samen met andere opties waarvoor voorheen ook betaald werd. Deze omvatten onder meer Sky-suggesties, Color Pop, Color Focus en HDR-effect. Magic Editor is echter nog niet beschikbaar op mijn apparaat. De goede kant van Magic Eraser is dat er geen gebruikslimiet is, zelfs niet voor gratis gebruikers. Het is dus geweldig om het beschikbaar te hebben zonder dat je een betaald Google One-abonnement nodig hebt.

Thijs Van der Does