Google zou Character.ai kunnen uitdagen

Een tijdje geleden verscheen een AI-tool genaamd Character.ai, en deze was behoorlijk populair. Zoals de aard van grote bedrijven is, moet een groot bedrijf elke keer dat een bedrijf een populair product maakt, met zijn geld rondslingeren en zijn eigen winst maken. Volgens een nieuw rapport werkt Google aan een product om Character.ai uit te dagen.

Als je niet weet wat Character.ai is: het is een platform waarmee je met andere mensen kunt chatten. Zoals je al kunt raden, bestaan ​​de mensen met wie je praat niet. Het is een platform waarmee je kunt chatten met door AI gegenereerde persona’s. Je kunt chatten met AI-versies van beroemdheden, stripfiguren, enz. Daarnaast kun je ook chatten met andere algemene persona’s zoals leraren, wetenschappers of andere professionals.

Character.ai geeft je de mogelijkheid om je eigen AI-persona’s te creëren. Je kunt ze een naam, persoonlijkheid en andere kenmerken geven. Als je iemand bent die modellen kan coderen, kun je je personage verder aanpassen. Als je er meer informatie over wilt weten, kun je onze gids raadplegen over wat Character.ai is.

Google zou een product kunnen lanceren om Character.ai uit te dagen

Google is een miljardenbedrijf, dus het lijkt een beetje oneerlijk dat het een product maakt dat is gericht op een product van een start-up. Twitter deed echter hetzelfde met Twitter Spaces.

Op dit moment weten we niet veel over wat het bedrijf van plan is te doen, maar we weten dat Google een platform wil creëren voor interactie met door AI gegenereerde persona’s. Omdat dit Google is, weten we dat het zal worden aangedreven door Gemini. Afgezien daarvan is andere informatie vrij schaars.

Volgens een rapport van The Information zou Google mogelijk kunnen samenwerken met influencers en andere opmerkelijke figuren om hun gelijkenis te licentiëren. Stel je voor dat je chat met een AI-replica van Mr. Beast of Will Smith. Dit is wat deze tool zou kunnen onderscheiden. Er zijn services waarmee gebruikers dit al kunnen doen, maar ze hebben daar geen expliciete toestemming voor. Dus als Google toestemming krijgt, kan dit eventuele juridische problemen verzachten.

We zullen moeten wachten op meer informatie over deze tool.

Thijs Van der Does