Een gebruiker liet de snelheid zien van Gemini die native op Chrome draait

Gemini bestaat in verschillende vormen op verschillende soorten apparaten. Het is het AI-geesteskind van Google en het wil het over de hele wereld verspreiden. Nou, het bedrijf had een beetje hulp. Een gebruiker liet Gemini native op Chromes draaien en hij liet zien hoe razendsnel het is.

Op dit moment moet Gemini voornamelijk contact opnemen met de cloud om zijn computerwerk te doen. De uitzondering is Gemini Nano, die zo is gestructureerd dat hij op smartphonechips past. Met Nano hoeven apparaten geen verbinding met internet te maken om enige vorm van verwerking uit te voeren. Dit maakt de AI veel toegankelijker. Tijdens Google I/O kregen we het nieuws dat Google van plan is Gemini Nano aan Chrome toe te voegen.

Ja, Chrome is een internetbrowser en is dus altijd verbonden met internet. Google voegt echter enkele AI-tools toe aan het eigenlijke programma, en toegang tot een offline model zal de zaken veel naadlooser maken. In plaats van alleen contact op te nemen met Google om tekst te vertalen of een document samen te vatten, zou Google dit meteen kunnen doen.

Een gebruiker liet de snelheid zien van Gemini die native op Chrome draait

Als je enthousiast bent om dit zelf uit te proberen, zul je teleurgesteld zijn. Deze functie is niet beschikbaar voor het grote publiek. Dus als je niet echt technisch onderlegd bent, dan is het tijd om punten te verzamelen in de Waiting Game.

Dit wordt momenteel getest, wat betekent dat u de nieuwste versie van Chrome Canary moet downloaden om het uit te proberen. Nadat u dat heeft gedaan, moet u enkele kleine wijzigingen in de code aanbrengen, dus u moet weten wat u doet om dit te laten werken. U moet zich ook aanmelden voor de “Ingebouwde AI-voorstelpreview” om toegang te krijgen.

Dus, hoe werkt deze functie? Het antwoord is “HEEL snel!” een gebruiker op Twitter plaatste een video waarin hij liet zien hoe snel het werkt, en het is behoorlijk krankzinnig.

In de video hierboven (Bron) zien we Morten gewoon aanwijzingen invoeren en binnen een fractie van een seconde resultaten krijgen. Niet alleen dat, maar het verwerkt alles in realtime. Tegen de tijd dat hij een nieuw woord typte, veranderde de uitvoer om dit weer te geven.

Op dit moment weten we niet wanneer Google dit naar het publiek gaat pushen. We weten ook niet of het bedrijf voor deze functionaliteit kosten in rekening gaat brengen. Gebruikers moeten betalen om Gemini met de Gmail-app te integreren, dus de kans bestaat dat Google hiervoor kosten in rekening brengt. De tijd zal het leren.

Thijs Van der Does