Google TV voegt 10 extra gratis kanalen toe, waardoor het totaal op ruim 130 komt

Google TV heeft zijn gratis zendercatalogus sinds vorig jaar uitgebreid. En onlangs heeft het platform stilletjes zijn FAST-kanaalaanbod (Free Ad-Supported Television) vergroot door nog tien kanalen toe te voegen. Dit betekent ook dat Google TV nu meer dan 130 gratis kanalen heeft. Het is vermeldenswaard dat de nieuwe kanalen worden uitgerold als onderdeel van de Google TV-update van juni 2024.

Google TV breidt opnieuw zijn ingebouwde aanbod van gratis kanalen uit, waardoor het totaal oploopt tot meer dan 130

Het nieuws komt via StreamingBetter, dat onlangs de lijst met tien gratis kanalen ontdekte die aan Google TV zijn toegevoegd. Het omvat kanalen als FilmRise Western, ION+, Johnny Carson TV, Noticias Telemundo Ahora, Property & Reno, Real Disaster Channel, Supermarket Sweep, The FBI Files, World’s Wildest Police Videos en Yahoo Finance. Je hebt toegang tot al deze kanalen onder ‘Google TV’ op het tabblad Live. Het beste is dat je niet eens apps van derden hoeft te installeren om ze te bekijken.

Laten we niet vergeten dat deze nieuwe kanalen zich aansluiten bij de uitgebreide reeks van meer dan 800 FAST-kanalen die nu al een van de hoogtepunten van Google TV zijn. Hoewel de meeste van deze kanalen afkomstig zijn van contentpartners zoals Tubi, Plex, Pluto TV en Haystack, is slechts een klein deel afkomstig van Google zelf. Bij de lancering waren bijvoorbeeld slechts 80 van de kanalen beschikbaar. Sindsdien is de lijst echter alleen maar gegroeid. In maart van dit jaar heeft Google TV acht nieuwe kanalen van CBC, FilmRise en Scripps Networks toegevoegd.

Het bedrijf richt zich al geruime tijd op gratis, door advertenties ondersteunde kanalen

Recentelijk heeft Google zijn focus op gratis advertentie-ondersteunde kanalen vergroot, omdat het een inkomstenbron zou kunnen zijn. En om dat te realiseren, kondigde de techgigant eerder deze maand zelfs een nieuw ‘Google TV-netwerk’ aan. Google wil met deze zet met name de betrokkenheid van adverteerders bij zijn FAST-platform.

De tijd zal leren hoe winstgevend deze beslissing voor Google zal zijn. Maar één ding is zeker: er zullen in de nabije toekomst nog meer gratis kanalen naar je toekomen. Daarom zou het niet verkeerd zijn om te zeggen dat Google TV voor iedereen iets te bieden heeft.

Thijs Van der Does