Google Pixel Watch 3 XL gelekte afbeeldingen en video tonen groter scherm en nieuwe ontwerpdetails

De volgende smartwatch van Google zal de Pixel Watch 3 zijn en geruchten hebben gesuggereerd dat deze dit jaar in een groter formaat verkrijgbaar zal zijn, en dankzij nieuwe gelekte afbeeldingen verkregen door Android Headlines begrijpen we nu dat dat grotere model de Pixel Watch 3 XL zal zijn. Eerder werd vermoed dat het de Pixel Watch 3 Pro zou worden genoemd, die zou passen bij Google's vlaggenschip Pixel-telefoonreeks, maar het bedrijf noemt het in plaats daarvan de Pixel Watch 3 XL.

Dit naamgevingsschema zou suggereren dat het grotere model zal worden geleverd met een groter scherm (en mogelijk een grotere batterij), maar waarschijnlijk geen andere andere specificaties. Terwijl bij apparaten als de Pixel 8 en Pixel 8 Pro het ‘Pro’-model feitelijk wordt geleverd met voldoende verschillende hardware en functies om de pro-naam te rechtvaardigen. Verwacht wordt dat Google de nieuwe Pixel Watch-apparaten later dit jaar zal onthullen tijdens het komende hardware-evenement. Dankzij deze gelekte Pixel 3 XL-afbeeldingen kun je er echter ruim van tevoren een glimp van opvangen.

Uitgelekte afbeeldingen van Pixel Watch 3 XL bevestigen dat er geen verandering in het ontwerp is aangebracht

De eerste Pixel Watch van Google trok de aandacht vanwege zijn elegante ontwerp. Tot nu toe heeft Google geen reden gezien om dingen te veranderen. Dit was het geval met de release van de Pixel Watch 2. Een eerder lek van de Pixel Watch 3 leek te suggereren dat Google op deze weg zou doorgaan. Nu hebben we afbeeldingen gelekt van de Pixel Watch 3 XL en wederom is niets aan het ontwerp anders.

Uitgelekte renders (geleverd door OnLeaks) tonen de toewijding van Google aan de voortdurende stijl van het originele horloge. Een naadloos, koepelvormig glasontwerp geïnspireerd op het doorlopende oppervlak van een waterdruppel. Je hebt ook nog steeds de digitale kroon aan de rechterkant met een enkele knop erboven. Hoewel het algehele ontwerp hetzelfde lijkt te blijven, betekent dit niet dat Google helemaal niets heeft veranderd.

De Pixel Watch 3 XL wordt dikker met een 1,45-inch display en een groter bandsysteem

Eerdere geruchten wezen er al op dat Google met de release van dit jaar eindelijk een grotere versie van de Pixel Watch zou uitbrengen. Dat lijkt waar te zijn. Volgens het lek zal de grootte van het scherm 1,45 inch zijn. Dit wordt vergeleken met het 1,2-inch paneel op de Pixel Watch 3 en beide eerdere Pixel Watch-apparaten.

Bovendien zal de Pixel Watch 3 XL dikker zijn. Google verhoogt de dikte van de horlogekast tot 13,89 mm. De volledige afmetingen van de horlogekast zijn 45 mm x 45 mm x 13,89 mm. Er wordt vermoed dat dit zo is dat Google een grotere batterij en meer sensoren in dit nieuwe horloge kan stoppen. Hoewel we geen specifieke details hebben over meer sensoren of de grotere batterij, weten we wel dat Google het bandsysteem voor de Pixel Watch 3 XL enigszins heeft gewijzigd.

Het XL-horloge heeft een groter bandbevestigingssysteem

Volgens de lekken zal de Pixel Watch 3 XL worden geleverd met een groter bandbevestigingssysteem. Dit zou te verwachten zijn, maar het is het vermelden waard. Met het grotere display en de grotere horlogekast groeit ook het bevestigingssysteem in omvang. Dit betekent dat de bandjes voor de Pixel Watch 3 en de Pixel Watch 3 XL niet uitwisselbaar zijn. Helaas betekent dit ook dat als je upgradet van een Pixel Watch 2 naar de Pixel Watch 3 XL, je de oude bands die je mogelijk hebt verzameld niet meer kunt gebruiken.

Over de banden gesproken: degene die op de afbeeldingen wordt weergegeven, lijkt een licht bijgewerkte versie van de vervaardigde leren band te zijn. Omdat het dezelfde sluiting gebruikt. Dat gezegd hebbende, dit zijn slechts renders. Er zit geen textuur op het oppervlak van het bandmateriaal. Het is dus moeilijk te zeggen of deze band een hybride leer gebruikt, zoals op de oudere, handgemaakte leren band. Het lijkt erop dat het in dezelfde porseleinkleur wordt geleverd, hoewel Google het misschien niet zo noemt.

Thijs Van der Does