Google Maps laat je binnenkort mogelijk met meerdere bestuurders navigeren

Google Maps is zonder twijfel een van de meest gebruikte diensten van de zoekmachinegigant. Net als bij zijn andere populaire producten blijft Google de gebruikerservaring verbeteren door van tijd tot tijd nieuwe functies voor Google Maps te bieden. Het bedrijf werkt nu naar verluidt aan een nieuwe functionaliteit, die het rijden voor een familie-uitje een stuk minder gedoe zal maken.

Volgens een nieuw patent laat Google Maps gebruikers binnenkort realtime met meerdere bestuurders co-navigeren. De nieuwe functie maakt het voor meerdere mensen veel makkelijker om elkaar op één locatie te ontmoeten terwijl ze samen co-navigeren.

Google Maps maakt het binnenkort makkelijker voor meerdere bestuurders om samen te navigeren, zelfs als ze vanaf verschillende locaties komen

Sommige patentdocumenten met betrekking tot een nieuwe Google Maps-functie zijn ontdekt door Igilta en David Kowalski (xleaks7 op X). Het document beschrijft een nieuwe Google Maps-functionaliteit die het voor meerdere bestuurders gemakkelijker maakt om samen naar één bestemming te navigeren. Deze functie zal zeker nuttig zijn in situaties waarin mensen elkaar ontmoeten op een plek terwijl ze van verschillende locaties komen.

Momenteel is navigatie op Google Maps vrij eenvoudig voor individuen of één voertuig. Dit is tenslotte hoe de service bedoeld is om te worden gebruikt. Maar als u in een groep reist, met afzonderlijke voertuigen die van verschillende locaties komen, wordt navigatie iets complexer. De functie die in het patent wordt getoond, zal echter probleemloze multi-auto co-navigatie voor u en uw vrienden organiseren.

Het patent suggereert een hoop nieuwe functies die groepsreizen over de weg in Google Maps zullen revolutioneren

De details van het patent suggereren dat Google Maps binnenkort een hoop nieuwe co-navigatiefuncties krijgt. Deze zullen naar verwachting een revolutie teweegbrengen in groepsreizen over de weg. De nieuwe functies identificeren situaties waarin meerdere mensen in uw groep naar dezelfde plek gaan. Het systeem zal alle gebruikers in de groep co-navigeren door meldingen te sturen, de locatie van andere voertuigen te delen en meer.

Tijdens het co-navigeren zal Google Maps ook ontmoetingsplekken voorstellen waar routes van meerdere bestuurders kunnen samenkomen. Het zal ook meldingen geven over de laatste verkeers- en wegomstandigheden. Deze worden bepaald door het leidende voertuig. Als een auto een omweg maakt, worden alle andere mensen in de groep op de hoogte gebracht. Als dat niet genoeg is, zal het systeem, zodra de bestemming is bereikt, ook helpen met parkeren.

Het is de moeite waard om te vermelden dat de eerder genoemde Google Maps-functie op dit moment nog maar een patent is. Er is dus geen manier om te zeggen wanneer Google precies van plan is om deze functionaliteit te lanceren. Gezien het nut van de functie hopen we dat deze heel snel het daglicht ziet.

Thijs Van der Does