Galaxy Watch 7 kan mogelijk vroege tekenen van hartaanval en meer detecteren

Samsung is helemaal klaar om de covers van zijn next-gen opvouwbare smartphones te verwijderen – de Galaxy Z Flip 6 en Z Fold 6 – tijdens het Unpacked-evenement op 10 juli. Er gaan ook geruchten dat het bedrijf een aantal smartwatches zal onthullen, waaronder de Galaxy Watch 7 en Watch 7 Ultra of Watch Ultra tijdens hetzelfde evenement.

Voorafgaand aan de lancering zijn de vermeende foto’s en specificaties van de Galaxy Watch 7-serie al uitgelekt. Nu suggereert een nieuw lek dat de Galaxy Watch 7 vroege tekenen van een hartaanval, beroerte, diabetes en meer kan opsporen.

De Watch 7 zou een AGE-indexfunctie kunnen bieden om vroege tekenen van leeftijdsgebonden ziekten te volgen

Mensen bij Android Authority hebben een gebruikersinterface gevonden voor een nieuwe functie genaamd de AGEs (Advanced Glycation Endproducts) index in de Samsung Health-app. Deze functie zou de Watch 7-serie in staat kunnen stellen om vroege tekenen van leeftijdsgebonden ziekten te volgen. Er zijn aanwijzingen in de code over hoe het merk een soort tracking voor cardiovasculair risico zou kunnen leveren. Het bedrijf zal de AGEs indexfunctie implementeren om geavanceerde gezondheidstracking te bieden.

Er wordt gedacht dat AGE’s een essentiële rol spelen bij de ontwikkeling van chronische leeftijdsgebonden ziekten. Ze worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, beroertes en hartaanvallen. Met de AGE’s indexfunctie kunnen gebruikers van Watch 7 een index maken van gegevens die door hun wearable zijn verzameld. Deze is beschikbaar op hun smartphones met de Samsung Health-app.

De aankomende Galaxy smartwatches zouden AGE’s optisch en niet-invasief kunnen meten

Het lijkt erop dat de Galaxy Watch 7-serie smartwatches deze AGE’s optisch en niet-invasief kunnen meten. De metingen van de AGE’s-index stellen gebruikers in staat om het risico op verschillende ziekten zoals diabetes te monitoren. De gelekte gebruikersinterface in de Health-app suggereert dat het bedrijf een partnerschap is aangegaan met DiagnOptics om deze functionaliteit te ontwikkelen.

Naast de geavanceerde gezondheidsregistratie op basis van de AGE-index, zou de Watch 7-serie ook bloedglucosemonitoring kunnen bevatten. Er zijn echter niet veel details beschikbaar over hoe het merk dit zal implementeren. Dat gezegd hebbende, we zullen er over een paar dagen meer over weten, dus houd deze ruimte in de gaten voor regelmatige updates.

Thijs Van der Does