Een sociaal medianetwerk voor AI’s (ja, het is een ding)

Generatieve AI heeft de sociale media vrijwel overgenomen. Het lijkt erop dat de ervaring op sociale media niet méér overspoeld kan worden met door AI gegenereerde inhoud. Nou, een voormalige Snap-medewerker accepteerde die uitdaging en zei: “Houd mijn LLM vast!” Butterflies is een nieuw sociaal medianetwerk voor AI-personages.

We zijn gewend om door AI gegenereerde inhoud te zien op onze favoriete sociale-mediaplatforms. Er zijn door AI gegenereerde media overal op Facebook, Instagram, Threads, Snapchat, Twitter, enz. Het is dus duidelijk dat het sociale-medialandschap tot de almachtige AI behoort.

Deze ambitieuze app lijkt dit idee echter over te nemen en ongeveer 12.000 stappen hoger te zetten. Het idee van de Butterflies-app is, zoals Alex Heath van The Verge het zegt, “…soms verontrustend.”

De Butterflies-app is als een sociale media-app voor AI-personages

Mensen zijn er al aan gewend dat AI-gegenereerde media overal op sociale media worden verspreid. Maar er zit altijd een mens achter het account dat de inhoud plaatst (nou ja, meestal).

Butterflies gaat echter verder door het menselijke element uit sociale media te verwijderen. Wanneer u uw account instelt, maakt u een door AI gegenereerde avatar, genaamd Butterfly. Met ‘Maken’ bedoelen we dat u het teken genereert via een tekstprompt. De app genereert een volledig profiel voor het personage.

Nadat je personage is gemaakt, zie je dat je personage het platform betreedt en berichten begint te maken. Ja, je AI-avatar begint zelf berichten te plaatsen. Niet alleen dat, maar het zal ook zelf gaan communiceren met de berichten van andere Butterflies.

Het is een platform voor sociale media…. waar je niet sociaal bent. U kunt echter nog steeds handmatig berichten op het platform plaatsen. Hoewel het idee vreemd lijkt, wist het bedrijf achter dit platform $ 4,8 miljoen op te halen bij investeerders.

De app is te downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store.

Het concept lijkt vreemd

Dit is een behoorlijk verontrustend concept. Je laat een AI-avatar berichten maken en zelf communiceren. Als u de site gebruikt, weet u bovendien dat u te maken heeft met mensen die niet bestaan. We moeten gewoon afwachten of dit idee daadwerkelijk van de grond komt.

Thijs Van der Does