Chargeasap lanceert een GaN-oplader van 280 W met vier poorten en een scherm

Chargeasap, de Australische startup voor consumentenelektronica, gespecialiseerd in oplaadaccessoires voor smartphones, heeft een revolutionair nieuw product gelanceerd. De Zeus 280W USB-C GaN-oplader is ’s werelds eerste en kleinste 280W-oplader met vier uitgangspoorten. Hij beschikt over drie USB-C-poorten en één USB-A-poort, waardoor er geen meerdere grote adapters nodig zijn om uw elektronica op te laden.

Chargeasap lanceert ’s werelds eerste en kleinste 280W-oplader

Chargeasap, opgericht in 2016, maakt opladers, stroomkabels en andere oplaadaccessoires voor diverse elektronische producten, waaronder smartphones en laptops. Het nieuwste aanbod van het bedrijf is een GaN-oplader (galliumnitride) die een vermogen tot 280 W kan leveren. Het beschikt over drie USB-C-poorten, waarvan er twee tegelijkertijd uw apparaten kunnen opladen met 140 W. De derde USB-C-poort levert 100 W maximaal vermogen.

Bovendien krijgt u een USB-A-poort die compatibele apparaten tot 65 W kan opladen. Deze poorten zouden voldoende moeten zijn om tegelijkertijd uw smartphone, laptop, tablet en andere apparaten van stroom te voorzien. Chargeasap zegt dat het de oplader heeft uitgerust met een laptop-first stroomdistributiesysteem, dat ervoor zorgt dat de C1-poort altijd prioriteit krijgt op 140 W om ononderbroken snel opladen van uw pc te garanderen.

De Zeus 280W USB-C GaN-oplader van Chargeasap beschikt ook over een OLED-scherm dat een realtime weergave biedt van laadvolt en ampère. Het bedrijf heeft technologieën voor bescherming tegen overstroom, overspanning, oververhitting en kortsluiting toegevoegd. Ondanks al deze technologieën en kracht meet het product slechts 89 x 59 x 44 mm (3,5 x 2,16 x 1,73 inch), waardoor het ’s werelds kleinste 280W-oplader is.

Chargeasap Zeus 280W GaN-oplader 1

Met 380 gram (0,83 pond) is hij ook relatief licht van gewicht. Volgens Chargeasap is de lader voorzien van de Navitas GaNFast NV6127 Power IC-technologie. Het product beschikt over “vier van deze toonaangevende chips”, waardoor “superieure efficiëntie en snellere oplaadsnelheden mogelijk zijn in een compactere vormfactor.” Chargeasap levert de oplader met vier verschillende soorten reisadapters, zodat hij perfect in het stopcontact past, waar je ook woont.

Prijs & beschikbaarheid

De revolutionaire GaN-oplader van 280 W van Chargeasap is nu verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart bij Amazon UK voor £ 160. Het bedrijf is van plan het binnen een paar weken via Amazon US te verkopen. De oplader kost $ 219 in de Verenigde Staten. Mogelijk brengt Chargeasap het product de komende weken ook in andere Europese landen uit. De startup werkt momenteel aan een andere adapter waarmee deze lader via een C7-kabel kan worden aangesloten in plaats van rechtstreeks in het stopcontact te worden gestoken. Het is de bedoeling om het binnen twee maanden te lanceren.

Thijs Van der Does