Een ander bedrijf werkt aan 300W opladen voor smartphones

Weer een ander bedrijf lijkt te werken aan 300W opladen voor smartphones. Het bedrijf in kwestie is Realme, zoals het hoofd Marketing van Realme Global, Francis Wong, bevestigde.

Nog een ander bedrijf werkt aan het opladen van 300 W voor smartphones, Realme

Dit werd bevestigd tijdens het interview van TheTechChap met Francis Wong. Hij bevestigde dat het bedrijf al 300 W opladen test. Dat is niet verrassend, aangezien Realme doorgaans helemaal voorop loopt als het gaat om oplaadtechnologie.

Door oplaadtechnologie van 300 W te presenteren, zal Realme zich aansluiten bij mensen als Xiaomi's Redmi, die het opladen van 300 W al demonstreerde. Met het opladen van 300 W van Redmi kon een telefoon in minder dan vijf minuten volledig worden opgeladen.

Dat gezegd hebbende, biedt Realme al opladen met 240 W, wat op zichzelf enorm snel is. De Realme GT Neo 5 ondersteunt opladen met 240 W en kan in minder dan 10 minuten volledig worden opgeladen. Onnodig te zeggen dat dat echt indrukwekkend is.

Realme lijkt dit echter niet genoeg te vinden, hoewel velen het daar niet mee eens zijn. Het bedrijf wil de lat nog hoger leggen. We verwachten vergelijkbare resultaten te zien als wat Redmi demonstreerde.

Redmi heeft al een demonstratie gegeven van het opladen van 300 W, maar biedt nog steeds geen telefoon die dit ondersteunt

Houd er rekening mee dat Redmi nog steeds geen telefoon heeft die kan worden opgeladen met 300 W. Het heeft het niet vrijgegeven. Er is dus nog tijd voor Realme om het eerst te doen. Het valt nog te bezien wat er zal gebeuren.

Wat jammer is, is dat Francis Wong tijdens het interview niet op details inging. Het zou geweldig zijn om wat meer te weten over de verwarming tijdens dergelijk opladen, het plan van het bedrijf om dat te voorkomen, en ook om de levensduur van de batterij op de lange termijn te garanderen.

De kans is echter groot dat Realme in de nabije toekomst zijn oplaadtechnologie van 300 W zal demonstreren. Er is een reden waarom Francis Wong het tijdens dit interview noemde. Het zou kunnen debuteren in de Realme GT Neo 6. De Realme GT Neo 5 arriveerde in februari, dus we zijn nog steeds meer dan een half jaar verwijderd van zijn opvolger als Realme zich aan de releasecyclus houdt.

Thijs Van der Does