De Play Store kan het vinden van uw favoriete apps gemakkelijker maken

Wanneer u door de Google Play Store bladert, heeft u enige controle over de apps die voor u worden voorgesteld. U ziet app-suggesties op basis van de apps die u doorgaans downloadt. Nou, de Play Store gaat de suggesties nog beter maken door een nieuwe Interests-functie te introduceren.

U moet dit nieuws met de nodige voorzichtigheid opvatten, aangezien het afkomstig is van een APK-deep-dive. Assemble Debug werkte samen met Android Authority voor deze leak. In de deep-dive vond Assemble Debug wat code die naar deze feature verwijst. Dat betekent echter niet dat deze feature er ook daadwerkelijk komt. Google werkt er momenteel aan, maar het is niet zeker of het bedrijf het zal schrappen voordat het wordt gelanceerd.

De Google Play Store zou een sectie ‘Interesses’ kunnen bevatten

Zoals gezegd, Google cureert app-suggesties op basis van de apps die u gewoonlijk downloadt. Het lijkt er echter op dat het bedrijf dat naar een nieuw niveau gaat tillen. Wanneer/als Google deze functie voor de Play Store lanceert, kunt u uw voorkeuren in de app-instellingen wijzigen.

Assemble Debug gevonden code in versie 41.7.16-31 van de Play Store. In de app-instellingen ziet u een nieuwe Interesses sectie. Je kunt interesses toevoegen, maar we weten niet wat voor interesses je kunt toevoegen. We weten zeker dat er algemene interesses zullen zijn zoals muziek, fotografie, actie, dieren, horror, etc. Dit zijn algemene onderwerpen waar apps onder kunnen vallen. Wanneer je een interesse toevoegt, zal Google je app-suggesties hierop afstemmen.

In de onderstaande schermafbeelding zien we een paar dingen. Ten eerste zien we dat je interesses voor apps en games apart kunt toevoegen. Dat is geweldig, want wat we leuk vinden in onze games komt zelden overeen met wat we leuk vinden in onze apps. We zien ook de opties om die interesses apart te verwijderen.

Google Play Store-interesses
Van Android Authority

Dit is een vrij eenvoudige functie en hopelijk lanceert Google deze. Gebruikers krijgen meer controle over de soorten apps die de Play Store voorstelt.

Thijs Van der Does