De Pixel Watch-update van juni 2024 biedt detectie van auto-ongelukken en meer

Google rolt de update van juni 2024 al uit voor zijn Pixel Watch-apparaten. De update bevat de nieuwste beveiligingspatch en enkele optimalisaties. De algemene focus ligt op het bieden van een betere gebruikerservaring met nauwkeurigere metingen.

Het belangrijkste hoogtepunt van de update is de auto-ongelukdetectie voor de Pixel Watch 2, een handige veiligheidsfunctie waar je hopelijk nooit gebruik van hoeft te maken. De update heeft buildnummer TWD9.240605.001.A1 voor alle Pixel Watch-modellen. Nu gebruiken alle premium wearables van Google de beveiligingspatch ‘5 juni 2024’.

Pixel Watch 2 krijgt detectie van auto-ongelukken met de update van juni 2024

De officiële changelog van de update vermeldt aanpassingen in drie belangrijke secties. Er zijn optimalisaties voor ‘Op polsdetectie’, ‘Auto-ongelukdetectie’ en ‘Fietsvaldetectie’.

Voor ‘On Polsdetectie’ optimaliseerde Google de prestaties van zijn smartwatches voor de huid met tatoeages. Wat betreft “Car Crash Detection” kan uw horloge detecteren of u betrokken bent bij een verkeersongeval. Het zorgt er ook voor dat het horloge om hulp kan bellen als de gebruiker dat niet kan. Deze specifieke functie is alleen beschikbaar op de Pixel Watch 2. Ook is de app Persoonlijke veiligheid bijgewerkt.

Ten slotte vermeldt de vermelding “Fietsvaldetectie” een verbeterd algoritme om dit type val nauwkeuriger te detecteren. Deze is ook beschikbaar voor de originele Pixel Watch. In de changelog staat dat er ook meerdere systeem-apps voor Pixel Watch-apparaten zijn bijgewerkt. Je hoeft alleen maar naar de Play Store te gaan en ze te downloaden (voor het geval je automatische app-updates niet hebt ingeschakeld).

Het bericht op de blog van Google voegt eraan toe dat de uitrol vandaag begint, maar in fasen wordt uitgevoerd. Het kan dus zijn dat je de update nog niet beschikbaar hebt. Volgens 9to5Google dient het uitschakelen van Bluetooth met behoud van Wi-Fi via de connectiviteitsinstellingen van uw horloge echter als een oplossing om de update te ‘forceren’. Bovendien kunnen degenen die meer technisch onderlegd zijn, de OTA handmatig installeren.

Thijs Van der Does