De OnePlus 13-camera krijgt mogelijk betere zoommogelijkheden en een nieuwe ultrabrede sensor

We hebben onlangs gemeld dat de OnePlus 13 zal beschikken over drie 50 MP-camera's. Nu gaan er geruchten dat de camera een betere zoomfunctie krijgt en wordt geleverd met een nieuwe sensor voor de ultrawide camera. De informatie is afkomstig van Digital Chat Station, de tipgever die eerder tipte over de drie 50 MP camera-opstellingen.

De OnePlus 13 krijgt naar verwachting een betere zoomlens en een nieuwe sensor voor zijn ultrabrede camera

De periscoopcamera van de OnePlus 12 maakt gebruik van een OmniVision OV64B-sensor met 3x optische zoom en een extra 6x sensorzoom. De ultrabrede camera maakt gebruik van een Sony IMX581-sensor. Uit lekken blijkt echter dat de OnePlus 13 geüpgradede sensoren zal ontvangen voor zowel de periscoop- als ultrabrede camera's in vergelijking met zijn voorganger.

Het gerucht gaat dat de ultrabrede en periscoopcamera's van de OnePlus 13 de Sony IMX882-sensor gebruiken. En de periscooplens biedt een zoomlens van 3x. Deze sensor vind je al in middenklasse telefoons zoals de Poco F6 en de OnePlus Ace 3V.

Digitaal chatstationpost over de cameraspecificaties van OnePlus 13.

Het bedrijf houdt naar verluidt vast aan dezelfde hoofdcamera-opstelling als de OnePlus 12. Dit betekent een 50 megapixel sensor met Sony's LYT808-technologie. Hoewel sommige gebruikers misschien hadden gehoopt op de nieuwere Sony LYT-900-sensor in de Oppo Find X7 Ultra, duiden lekken op geen verandering voor de hoofdcamera in de OnePlus 13.

De OnePlus 13 verliest ondersteuning voor draadloos opladen

De verbeterde zoom- en ultrabrede camera in de OnePlus 13 zijn absoluut vergelijkbaar met de beste aspecten van de smartphone. Maar helaas ondersteunt de OnePlus 13, in tegenstelling tot de OnePlus 12, mogelijk geen draadloos opladen. Dit is absoluut een verrassende zet van OnePlus, vooral na veel lof te hebben ontvangen voor het toevoegen van 50 W draadloos opladen aan de OnePlus 12.

De telefoon draait op de Snapdragon 8 Gen 4 en krijgt een nieuw design ten opzichte van zijn voorganger. Je krijgt een batterij van 6.000 mAh die bij normaal gebruik gemakkelijk een paar dagen meegaat.

De telefoon is nog ver verwijderd van de release. Verwacht daarom dat er de komende dagen nog veel meer geruchten zullen opduiken.

Thijs Van der Does