De nieuwe Siri van Apple zou volgend voorjaar moeten verschijnen

Huidige en potentiële iPhone-gebruikers wachten allemaal op de nieuwe functies die met iOS 18 naar Siri komen. De vraag is alleen wanneer ze de functies in handen kunnen krijgen? Nou, we hebben net gehoord wanneer ze uiteindelijk zouden moeten verschijnen, en je zult het niet leuk vinden. Volgens een nieuw rapport kunnen we verwachten dat de nieuwe Siri ergens volgend voorjaar officieel op de iPhone verschijnt.

Apple schudde de techwereld echt wakker toen het Apple Intelligence aankondigde tijdens WWDC. Deze technologie brengt een reeks toevoegingen aan de software, zoals nauwe integratie met ChatGPT. Gebruikers krijgen ook generatieve AI-tools, zoals de mogelijkheid om emoji’s te genereren.

Samen met de aankondigingen kregen we ook nieuws over een nieuwe Siri die naar het platform komt. De nieuwe Siri zal veel meer geïntegreerd zijn in de software, iets waar mensen naar hebben verlangd. Je kunt Siri vragen om bepaalde acties binnen apps uit te voeren zonder een vinger uit te steken. De nieuwe Siri is een van de dingen waar mensen het meest enthousiast over zijn.

De nieuwe Siri zou volgend voorjaar moeten verschijnen

De nieuwe Siri is iets dat een hoop mensen naar iOS zal trekken, en we zijn er zeker van dat het een drijvende kracht achter de verkoop van de iPhone 16 zal zijn. Mensen die de telefoon op dag één kopen, zullen echter nog wel even moeten wachten op hun nieuwe functies.

Volgens Mark Gurman zullen de nieuwe Siri-functies pas ergens in het voorjaar op de iPhone verschijnen. Dat is een beetje jammer, want we bereiden ons voor op het zomerseizoen van 2024. Dit betekent dat gebruikers mogelijk ongeveer een jaar moeten wachten op de nieuwe Siri.

Dat wil niet zeggen dat gebruikers zo lang moeten wachten op alle Apple Intelligence-functies. Het visuele herontwerp en de ChatGPT-integratie worden naar verwachting dit najaar gelanceerd, samen met andere AI-functies. Dus als je een iPhone-gebruiker bent die wacht op de nieuwe AI-functies, zul je waarschijnlijk de komende jaren functies zien binnenkomen.

Thijs Van der Does