De nieuwe functies van Google Chrome verbeteren het mobiel zoeken op Android en iOS

Vandaag heeft Google vijf nieuwe Chrome-functies aangekondigd die tot doel hebben de mobiele zoekervaring op Android en iOS naar een hoger niveau te tillen. Met name de nieuwste update van Google Chrome brengt nieuwe snelkoppelingssuggesties, betere navigatie tussen websites met behulp van de opnieuw ontworpen adresbalk, en meer.

Google verbetert de mobiele zoekervaring met Chrome’s nieuwe snelkoppelingssuggesties, opnieuw ontworpen adresbalk en meer

Ten eerste brengt Google nieuwe Chrome-acties waarmee u tijd kunt besparen doordat u snel in contact kunt komen met lokale bedrijven. Wanneer u nu in Chrome naar een bedrijf zoekt, bijvoorbeeld een restaurant, ziet u nieuwe suggesties voor sneltoetsen. U kunt het gebruiken om het bedrijf te bellen, aanwijzingen op te vragen of zelfs openbare recensies over het bedrijf te lezen. Deze Chrome-functie is nu beschikbaar op Android en komt later dit najaar naar iOS.

Vervolgens komt er een opnieuw ontworpen Chrome-adresbalk naar iPads en Android-tablets. Dankzij het nieuwe design profiteer je van grote schermformaten. Bovendien sluit het aan bij het Material You-ontwerp. Wanneer u nu de adresbalk gebruikt, wordt de website die u momenteel bezoekt, net daaronder weergegeven. Als u er dus naar terug wilt, kunt u dat zonder problemen doen.

Google brengt ook nieuwe snelkoppelingssuggesties in de adresbalk van Chrome op zowel Android als iOS. De nieuwe functie geeft uw adresbalk een persoonlijk tintje. Hiermee kunt u websites opnieuw bezoeken op basis van uw gebruikelijke typegewoonten. Stel dat u bijvoorbeeld gewoonlijk ‘schema’s’ typt om de tijd van uw stadsmetro te controleren door een bepaalde website te bezoeken. Met de nieuwe functie zal Chrome prioriteit geven en deze suggestie tonen wanneer u een soortgelijke zoekopdracht in de adresbalk begint te typen, zoals hieronder weergegeven.

Suggesties voor Chrome-snelkoppelingen

Trending zoekopdrachten zijn nu ook beschikbaar voor iOS-gebruikers

Naast nieuwe snelkoppelingssuggesties brengt Google ook trending zoekopdrachten in Chrome voor iOS-gebruikers. Niet te vergeten: deze functie is al beschikbaar op Android. Voor niet-ingewijden worden trending zoekopdrachten meestal weergegeven onder de Chrome-adresbalk wanneer u erop tikt vanaf de pagina ‘Nieuw tabblad’.

Ten slotte is er nu een nieuwe functie genaamd Live Sports Cards beschikbaar in de Discover Feed van Chrome op de pagina ‘Nieuw tabblad’. Deze kaarten bieden Android- en iOS-gebruikers automatische updates over de live scores en hoogtepunten van hun favoriete sportteam. Daarom blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete sporten en teams waar je van houdt. Al met al probeert Google, zoals altijd, de Chrome-app te verbeteren door nieuwe functies toe te voegen om de surfervaring op internet voor gebruikers op smartphones en tablets te verbeteren.

Thijs Van der Does