De naam van Meta's volgende VR-headset “Quest 3S” lekt uit de officiële winkel

De naam van Meta's aankomende VR-headset lekt uit de officiële winkel en heet “Meta Quest 3S.” Het is vermeldenswaard dat er meerdere geruchten zijn geweest over het bedrijf dat een betaalbare versie van de Meta Quest 3 zou ontwikkelen. Dat is niet alles, Meta Quest 3S was een van de namen van de volgende VR-headset van het bedrijf naast Meta Quest 3 Lite, die werd getipt het verleden.

Meta's aankomende betaalbare VR-headset met de naam “Quest 3S” lekt uit de officiële winkel

UploadVR zag voor het eerst de naam “Meta Quest 3S.” De publicatie meldt dat de naam zichtbaar was op de pagina van de Alo Moves, de mixed reality yoga-app, maar nu niet. Eerder vermeldde het gedeelte over app-compatibiliteit een nieuwe VR-headset naast andere VR-headsets van het bedrijf. Aangezien er tot nu toe nog geen dergelijk apparaat is aangekondigd met de naam Meta Quest 3S, is het duidelijk dat het opnemen van een aankomend apparaat een vergissing zou kunnen zijn.

UploadVR vermeldt ook dat het de naam Quest 3S op meerdere pagina's van de Meta-winkel heeft gezien. Maar het vermeldt niet op welke pagina's het de namen heeft gezien. Niet te vergeten: vorig jaar zijn soortgelijke dingen gebeurd met Meta Quest 3. De apparaatnaam was vóór de lancering zichtbaar in de compatibiliteitslijst van alle apps.

Het ontwerp van Meta's volgende VR-headset heeft online voor veel ophef gezorgd

Qua ontwerp zou de nieuwe Meta Quest 3S op Quest 2 kunnen lijken. Hij zou ook gelanceerd kunnen worden voor een betaalbaar prijskaartje van $ 299. De betaalbare “Quest 3S” VR-headset die in de officiële winkel verscheen, zou de krachtige Snapdragon XR2 Gen 2-chipset kunnen bevatten als de Meta Quest 3. Dit zou ook kunnen betekenen dat de Quest 3S de exclusieve games zou kunnen ondersteunen die naar Quest 3 komen.

Dat is nog niet alles: een paar maanden geleden dook een uitgelekt beeld van een goedkopere Quest 3 online op. Het apparaat had met name geen passthrough-camera's. Het laatste lek dat beweert dat het nieuwe apparaat twee 4 MP RGB-passthrough-camera's zou kunnen bevatten, is echter in tegenspraak met de vorige bewering. Bovendien zou Meta “Quest 3S” kunnen aankondigen tijdens de komende Meta Quest Gaming Showcase, die meestal in juni of juli wordt gehouden.

Thijs Van der Does