Dave Burke treedt af en is niet langer VP Android Engineering

Er is aangekondigd dat Dave Burke niet langer de Android Engineering VP is; hij treedt af. Google verandert de zaken na de fusie van de divisies Platforms & Ecosystems en Devices & Services.

Dave Burke treedt af en zal niet langer leiding geven aan het Android-engineeringteam

Dave Burke is een bekend figuur in de Android-wereld. Hij heeft deelgenomen aan vrijwel elk Android-gerelateerd evenement, dus velen van jullie zullen hem gemakkelijk herkennen. Ook maakt hij al jaren deel uit van Google I/O.

Burke stuurde eerst een interne e-mail om te bevestigen dat hij “van rol wisselt”, en sindsdien is de e-mail ook gepubliceerd. Daarin zei Burke dat hij “naar een adviespositie verschuift terwijl hij AI-/bioprojecten onderzoekt”.

Hij voegde het volgende toe: “AI heeft het potentieel om een ​​cruciale rol te spelen bij het versnellen van de ontdekking van geneesmiddelen, met brede toepasbaarheid, ook bij moeilijk te behandelen kinderkankers, een onderwerp dat mij nauw aan het hart ligt.” Ter herinnering: Dave Burke maakt al 14 jaar deel uit van het Android-verhaal, een zeer belangrijk onderdeel.

Het is ook vermeldenswaard dat Dave Burke nog langer in Google zit. Hij begon in 2007 bij het bedrijf. Terwijl zijn verhaal bij Google doorgaat, stapt hij af van Android.

Het Platforms & Devices-team wordt momenteel gereorganiseerd

Op basis van rapporten wordt het resulterende Platforms & Devices-team momenteel gereorganiseerd. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de nieuwe structuur eruit zal zien, maar er zijn dingen aan het veranderen binnen het bedrijf.

Nu weten we niet zeker of dit de beslissing van Dave Burke was (om van rol te wisselen), maar dat is gemakkelijk mogelijk. Hij zegt duidelijk dat hij erg geïnteresseerd is in AI en de daarmee samenhangende mogelijkheden, vooral als het gaat om het versnellen van de ontdekking van geneesmiddelen om kanker te bestrijden.

Als gevolg van deze rolwisseling is de kans groot dat we Dave Burke niet zo vaak meer zullen zien. Als dat al het geval is. Iemand anders zal zijn plaats innemen tijdens Android-gerelateerde evenementen. Hij kan nog steeds van tijd tot tijd verschijnen, maar met betrekking tot AI zullen we zien.

Thijs Van der Does