ChromeOS op Pixel kan nog steeds een ding zijn

Een van de dingen die mobiele technologie tegenhouden, is mobiele software. Dit is iets dat Google wil veranderen door zijn desktopbesturingssysteem naar Android te brengen. Volgens een nieuw rapport werkt Google er nog steeds aan om ChromeOS naar Pixel-apparaten te brengen.

Zoals u zich kunt herinneren, hebben we het nieuws over deze onderneming al geruime tijd gevolgd. Op een gegeven moment werd echter duidelijk dat Google het had opgegeven. Wat het bedrijf wil doen is ChromeOS via softwarevirtualisatie op een Android-telefoon kunnen draaien. Dit is iets dat talloze mogelijkheden kan bieden voor smartphonegebruikers.

ChromeOS op Pixel-apparaten kan nog steeds voorkomen

Nadat we het nieuws kregen dat Google dit project op de plank had gezet, zijn we verder gegaan. Het blijkt echter dat sommige dingen nooit sterven. Uit een nieuwe post van “The man, the myth, the legend” van Mishaal Rahman blijkt dat Google nog steeds aan deze implementatie werkt. Het bedrijf wil het niet alleen mogelijk maken, maar het ook supereenvoudig maken.

Als je dit wilt bereiken, moet je volgens Rahman alles handmatig compileren en configureren. Als uw apparaat niet is geroot, kunt u het ook vergeten. Het is duidelijk dat dit voor de meeste mensen te veel hoepels zijn om doorheen te springen.

Google werkt aan een one-tap-oplossing om ChromeOS uit te voeren. Het ontwikkelt een app met de codenaam 'Ferrochrome launcher'. De naam van het eigenlijke project is Ferrochroom. Met behulp van het opstartprogramma kunt u ChromeOS via een virtuele machine uitvoeren. U hoeft dus geen techwizard te zijn; u hoeft alleen maar een app te openen.

Waarom ChromeSO uitvoeren op uw Android-apparaat?

Het lijkt dus vreemd om desktopsoftware op je telefoon te gebruiken. En weet je wat: dat is het! Maar Android ondersteunt niet alleen telefoons. Op dit moment lijkt het erop dat Google hier alleen aan werkt voor Pixel-apparaten, en dat geldt ook voor de Pixel Tablet (Review). De Pixel-tablet biedt niet veel productiviteitspotentieel dat andere tablets niet bieden. Het is gewoon een Android-tablet.

Stel je voor dat je ChromeOS op dat apparaat kunt gebruiken. Om te beginnen kunt u de volledige versie van Chrome gebruiken in plaats van de tabletversie. Dit zou iets geweldigs kunnen zijn voor Android-tablets. Veel mensen klagen erover dat iPadOS op iPads draait (wat op dit moment net zo goed computers kunnen zijn met alle ruwe verwerkingskracht die ze hebben).

Als Google ChromeOS naar Android-tablets kan brengen, zou dat een zegen kunnen zijn voor het platform.

Thijs Van der Does