Apple’s energizer bunny, Samsung’s routinematige aandeel en Google’s FAB-ulous Chrome-plannen

In de snelle wereld van technologie is het gemakkelijk om een ​​aantal van de sappigste verhalen en de meest baanbrekende aankondigingen te missen. Wees niet bang, want wij hebben je gedekt! Van de nieuwste smartphone-innovaties en AI-ontwikkelingen tot het heetste nieuws op het gebied van sociale media, we hebben de ruis doorzocht om je de hoogtepunten van de week te brengen. Dus leun achterover, ontspan en haal alles in wat je misschien hebt gemist in onze nieuwste aflevering van “Nieuws dat je waarschijnlijk hebt gemist en niet had moeten hebben!”

De iPhone 16 Pro Max heeft een grotere batterij

De iPhone 16 Pro Max zou de energizer bunny van de telefoons kunnen zijn, die je een hele dag Netflix-afleveringen laat kijken op één lading (probeer dat maar niet). En dat allemaal dankzij een nieuwe, luxe roestvrijstalen batterijbehuizing die bijna barst van het sap (maar hopelijk niet letterlijk). Stel je voor dat je nooit meer met je vriend hoeft te vechten om die laatste oplaadpoort in de koffieshop. Deze telefoon heeft in principe een ingebouwd zonnepaneel. Apple lost iPhone-batterijproblemen op als een pro.

U kunt nu uw Samsung SmartThings-routines delen

Stel je voor dat je vriend moeite heeft om zijn ochtendroutine te onthouden: hij zoekt naar de koffiepot, struikelt over de kat en luistert naar heavy metal in plaats van ochtendnieuws. Samsung SmartThings komt te hulp! Nu kun je je perfect afgestemde routine delen als een digitale handdruk. Geen verbrande toastsymfonieën meer, alleen smooth jazz en een perfect gezette kop koffie voor je slaapgebrekkige vriend. Delen is zorgzaam en met Samsung is delen een geautomatiseerde zegen.

Opera GX krijgt nieuwe AI-functies om gamers te versterken

De op gaming gerichte GX-webbrowser van Opera heeft zojuist een power-up gekregen met meer AI-functies. Het is nu je persoonlijke gaming-copiloot die je helpt met allerlei coole dingen. We hebben het over next-level image generation, waarbij je kunt beschrijven wat je wilt en de AI het in een flits tevoorschijn tovert. Heb je een vuurspuwende kat nodig die op een raket rijdt voor je nieuwe Twitch-stream? Geen probleem! De AI kan nu ook afbeeldingen begrijpen en uitvogelen wat er gebeurt in elke afbeelding die je erop gooit. Meer tijd voor epische overwinningen en minder tijd voor het doorbladeren van zwarte gaten!

Opera GX AI-update

Lekken van Galaxy S25 beginnen met batterijcertificering

Het lijkt erop dat Samsung’s interne zeef weer toeslaat, dit keer met informatie over de batterij van de Galaxy S25. Er is nog geen woord over hoe lang ze meegaan, maar hé, we zijn nog maar net begonnen. De eindeloze stroom aan Samsung-lekken heeft een nieuwe stroom opgepakt en zal blijven stromen. Dus blijf op de hoogte, want het enige schokkende dat we zeker weten, is dat deze telefoons uiteindelijk toch aangesloten moeten worden, hoe groot hun batterijen ook zijn.

Het gerucht dat er een radicaal nieuw ontwerp zou komen voor de Apple Watch Series 10 was waarschijnlijk een hoax

De Apple Watch Series 10 lijkt op die vriend die een compleet nieuwe look beloofde voor een avondje uit, maar alleen opdaagt met een iets groter shirt. Misschien nieuwe bandjes? Het laatste gerucht is dat de aankomende horloges geen radicaal nieuw ontwerp krijgen. Zoveel voor geruchten over een frisse nieuwe look! Het lijkt erop dat Apple het herontwerp halverwege heeft opgegeven nadat mensen Samsung’s Watch Ultra hadden getrold. Hé Apple, mensen wennen snel aan een nieuw ontwerp. De trolls blijven maar een beperkte tijd.

Google Chrome sluit zich mogelijk aan bij het FAB-feestje

Google Chrome volgt misschien wel de FAB-trend! Het bedrijf overweegt om een ​​Floating Action Button (FAB) toe te voegen aan zijn populaire browser-app. De nieuwe knop helpt je om in een flits een nieuw tabblad te starten vanuit het tabbladoverzichtmenu. Momenteel staat de knop ‘Nieuw tabblad’ bovenaan, dus de verandering maakt hem toegankelijker en zichtbaarder. Veel Google-apps hebben al FAB’s. Dit is misschien een zet om alles gestroomlijnd te houden, zodat gebruikers niet in de war raken.

Google Chrome Nieuw tabblad FABGoogle Chrome Nieuw tabblad FAB

YouTube laat je je AI-kopie verwijderen die je nooit hebt goedgekeurd

YouTube wordt steeds hipper van het hele “AI-fake-me-out”-spel. Het laat gebruikers vuur met vuur bestrijden: je kunt nu video’s markeren die gebruikmaken van mooie AI om je dingen te laten zeggen of doen die je nooit hebt gedaan! Dus als je jezelf een speech ziet geven over de deugden van sokken met stippen, maar je ze in het geheim verafschuwt, kun je die video daar weghalen. Vergeet niet dat met een groot vlagvermogen een grote verantwoordelijkheid gepaard gaat! Ga niet overboord en meld video’s die duidelijk satire of gewoon gemeen vermaak zijn.

Google breekt Nest Wifi Pro af met een update

Oh jee, het lijkt erop dat de Nest Wifi Pro-update van Google ongeveer net zo soepel verliep als een worstelwedstrijd met een ingevette varken. Gebruikers melden allerlei problemen sinds de update, van lagere snelheden dan een luiaard op vakantie tot haperende verbindingen waardoor online gamen ongeveer net zo leuk is als het kijken naar drogende verf. Sommige mensen hebben ook problemen met hun mooie smart home-gadgets, zoals printers die plotseling besloten dat ze alleen maar onzin spraken. Dus als je een Nest Wifi Pro hebt en dingen lijken vreemd, dan ben je niet de enige. Laten we hopen dat Google zich niet gedraagt ​​als een loodgieter tijdens een koffiepauze en dingen snel repareert.

De Galaxy AI van Samsung vertaalt uw WhatsApp-gesprekken

Stel je voor dat je met je vriend in het buitenland aan het chatten bent via walkietalkies, maar in plaats van dat het klinkt als onzin, vertaalt het zich op magische wijze naar jouw taal. Dat is in feite wat Samsung’s Galaxy AI probeert te doen voor WhatsApp-gesprekken! Maak je klaar voor toekomstige ruzies waarbij je taalbarrières niet de schuld kunt geven van het vergeten van je jubileum… of misschien eindelijk begrijpt waar je schoonfamilie over roddelt. Galaxy AI vertaalt ook je gesprekken op Google Meet, WeChat,… noem maar op.

Microsoft brengt advertenties naar zijn weer-app

Microsofts liefdesaffaire met advertenties heeft een nieuw dieptepunt bereikt: de weer-app! Gebruikers ervaren meer frustratie dan zonneschijn dankzij een recente update. Stel je voor dat je op je telefoon kijkt of er regenbuien aankomen en in plaats daarvan wordt gebombardeerd met promoties voor, nou ja, wie weet wat. Het is alsof Microsoft zegt: “Hé, wil je weten of het gaat regenen? Geweldig! Maar eerst een woord van onze sponsors.” Deze hele situatie is ongeveer net zo welkom als een pop-upadvertentie tijdens een onweersbui.

Microsoft Windows 11-weer-app-advertentiesMicrosoft Windows 11-weer-app-advertenties

LG koopt smart home-platform Homey om te concurreren met Samsung’s SmartThings

LG heeft zojuist een bladzijde uit het boek van zijn landgenoot Samsung gestolen door het smart home-platform Homey te kopen. Het bedrijf heeft een belang van 80% in Homey’s moederbedrijf Athom verworven en is van plan om de resterende 20% in drie jaar te verwerven. Het bedrijf hoopt uw ​​huis om te toveren in een LG-aangedreven wonderland, waarbij Homey-gebruikers binnenkort mogelijk hun luxe LG-gadgets kunnen besturen. Homey belooft onafhankelijk te blijven, maar dit zou het begin kunnen zijn van een nieuw smart home-imperium… of een verwarrende puinhoop.

Google Message bereidt zich voor op iPhone RCS-ondersteuning in groepsgesprekken

Het lijkt erop dat Google Messages een feestje geeft voor iPhones die zich aansluiten bij de RCS-groepschatclub! Dit betekent beter delen van foto’s, leesbevestigingen en al dat soort dingen voor chatgroepen met verschillende besturingssystemen. Er is nog geen officiële datum, maar RCS op iPhones is nog een paar maanden weg, dus Google heeft nog tijd. Google Messages verwelkomt de iPhones misschien met een melding. Hopelijk is dit het einde van de groene bubbelblues!

Samsung ontvangt als eerste in de sector een displaycertificering van Pantone

Samsung Display heeft zojuist de gouden medaille gewonnen voor kleurnauwkeurigheid! De nieuwe monitor en laptopschermen zijn als superkrachtige kameleons, die kleuren zo perfect mengen dat ze een speciale handdruk kregen van Pantone, de kleurexperts. Het is een unieke Pantone-certificering in de display-industrie. Maak je klaar voor realistischere kleuren en graphics op je nieuwe Samsung-gadgets. Makers zullen hier dol op zijn, en consumenten ook.

Netflix stopt met zijn goedkoopste advertentievrije abonnement

Netflix laat zijn goedkoopste advertentievrije abonnement vallen en zegt “adios” tegen die leuke, leuke budgetvriendelijke streams. Abonnees moeten upgraden naar een duurder abonnement of een abonnement met advertenties nemen, wat hetzelfde is als een film die wordt onderbroken door een verrassende spelshowhost die afwasmiddel verkoopt. Canada en het VK zijn de eerste proefkonijnen, die gedwongen worden te kiezen tussen advertenties, een duurder advertentievrij abonnement of Netflix de laan uit sturen. De rest van de wereld kan waarschijnlijk binnenkort dezelfde behandeling verwachten, dus bereid je voor op wat interne debatten over de vraag of je die reclame voor rimpelcrème echt moet zien.

Netflix Basic-abonnement zonder advertenties stopgezetNetflix Basic-abonnement zonder advertenties stopgezet

Er komen natuurlijk nieuwe Apple iPads aan

Verrassing, verrassing! Er zijn misschien nieuwe iPads in aantocht. Websitedetectives hebben in de code hints van vier nieuwe iPads ontdekt. ​​Dit suggereert een 11e generatie iPad met Apple’s A16-chip, een 7e generatie iPad mini met de A17 en mogelijk twee nieuwe Pro-modellen met de volgende generatie vlaggenschip M5-chip. De nieuwe ontdekking tilt ook het deksel op van enkele modellen die Apple halverwege de ontwikkeling of planning heeft geschrapt, waaronder een A14-model en twee M3 iPad Pro’s.

Russische hackers probeerden via Microsoft Amerikaanse overheidsinstanties te bespioneren

Oei! Het lijkt erop dat Rusland een snelle zet heeft gedaan met Microsoft en een aantal Amerikaanse instanties. Hackers uit Rusland infiltreerden het systeem van Microsoft en gebruikte die toegang om rond te snuffelen in e-mails van sommige Amerikaanse overheidsinstanties. Jammer! Het goede nieuws? Het lijkt erop dat ze niet op zoek waren naar supergevoelige dingen zoals burgerservicenummers, of misschien konden ze die niet vinden. Dit is nog steeds een smet op het blazoen van Microsoft, en een herinnering om extra voorzichtig te zijn online.

‘Erase Song’ van YouTube verwijdert auteursrechtelijk beschermde muziek, heeft geen invloed op andere audio

YouTubers opgelet! Heb je moeite om dat vervelende auteursrechtelijk beschermde nummer uit je video te verwijderen zonder de hele soundtrack te verwijderen? YouTube heeft je rugdekking met zijn verbeterde “Erase Song”-tool. Het is als magie, het dempt de ongewenste muziek terwijl je hilarische commentaar of vurige soundtrack intact blijft. Geen ongemakkelijke stiltes of gehaast om de audio te vervangen meer. Nu kun je je richten op het maken van geweldige video’s, auteursrechtelijke problemen zijn verleden tijd! Misschien niet helemaal, maar zeker tot op zekere hoogte.

Google Berichten verbetert fotobijschriften in chats

Google Berichten geeft een make-over aan hoe foto’s met bijschriften worden weergegeven in RCS-chats! Stel je dit eens voor: je stuurt een foto van je schattige kat met een hilarisch bijschrift, en nu liggen de foto en het bijschrift samen op het scherm, waardoor ze er schattig en georganiseerd uitzien. Deze aanpassing zorgt ervoor dat bijschriften eruitzien als bijschriften in plaats van afzonderlijke berichten. Het is een kleine verandering, maar het voegt een vleugje verfijning toe aan je gesprekken.

Qualcomm moet de prijs van de Snapdragon 8 Gen 4 nog definitief bekendmaken

De gloednieuwe Snapdragon 8 Gen 4-chip van Qualcomm is als dat superchique restaurant waar iedereen het over heeft, maar waar nog niemand een reservering voor heeft gemaakt. Geen enkele telefoonfabrikant is bijna begonnen met de massaproductie van de volgende generatie Snapdragon, dus er zijn geen bestellingen. Dit mysterie maakt de prijs voor iedereen een gok: superduur of een kwestie van wachten op een koopje? Ik denk dat we moeten afwachten of deze chip de verwachtingen waarmaakt! Het is een kwestie van wachten voor de smartphonesuperster van de toekomst.

Samsung start met de updatetrein van juli

Het lijkt erop dat Samsung de Galaxy S24 Ultra en opvouwbare telefoons is vergeten! De Galaxy A55, het vaak genegeerde middelste kind, is verrassend genoeg de eerste Samsung-telefoon die de beveiligingsupdate van juli 2024 krijgt. Is dit de update waar A55-gebruikers op hebben gewacht? Niet echt, het is alleen de beveiligingspatch en niets meer. Maar hé, het is tenminste iets, toch? Misschien maakt Samsung het goed voor al die keren dat het de updates van de telefoon heeft uitgesteld. In de tussentijd kunnen S24 Ultra- en Galaxy Foldable-gebruikers zich troosten met een aantal nieuwe accessoires voor de Olympische Spelen van Parijs 2024…

De HMD View is een aankomende budgettelefoon van de Nokia-maker

HMD, de maker van Nokia, bereidt een nieuwe budgettelefoon voor onder het merk HMD. Een nieuw lek geeft een eerste blik (woordspeling bedoeld) op de HMD View. Het heeft een behoorlijke camera die je kat er niet als een wazige puinhoop uit laat zien, een goed scherm dat de foto van de kat die je hebt gemaakt goed weergeeft en een batterij die niet halverwege je kattenvideo-binge-watchingsessie leegloopt. Er is nog geen officieel woord, maar dit zou een goede optie kunnen zijn voor degenen die een telefoon willen die niet de bank breekt. Dit is hoe het eruitziet.

HMD View-lekHMD View-lek

Thijs Van der Does