Apple zou Gemini aan iOS 18 kunnen toevoegen

Apple heeft zojuist zijn nieuwste WWDC-evenement gehouden en we zijn allemaal nog steeds aan het bijkomen van de aankondigingen. Alles, van de rekenmachine-app op de iPad tot iOS 18's versie van Material You tot AI (Apple Intelligence); het bedrijf heeft een aantal geweldige dingen geïntroduceerd. Na de keynote kregen we echter ander nieuws. Volgens een nieuw rapport zou Apple Gemini in iOS 18 kunnen implementeren.

Enkele van de opvallendere aankondigingen die we tijdens WWDC kregen, hadden betrekking op de nieuwste versie van iOS. Dit is iOS 18 en zit boordevol AI-goodies. De kunstmatige intelligentie is diep in de software ingebakken en gaat veel verder dan wat we krijgen van bijvoorbeeld Galaxy AI. We zien zelfs een betere integratie dan Gemini op Android. Het lijkt er dus op dat Google een inhaalslag te maken heeft.

Apple zou Gemini in iOS 18 kunnen implementeren

Een paar weken voor WWDC volgden we geruchten dat Apple wilde samenwerken met OpenAI of Google om hun modellen te gebruiken. Toen het bedrijf Apple Intelligence aankondigde, werd ook OpenAI genoemd. Wanneer het systeem toegang moet krijgen tot grotere taalmodellen in de cloud, zal het contact opnemen met GPT-4o. Het is dus duidelijk dat Apple voor OpenAI heeft gekozen.

Het verhaal eindigt daar echter niet. Craig Federighi, senior vice-president software engineering van het bedrijf, zei dat Apple mogelijk nog steeds openstaat voor het introduceren van de modellen van Google. “We willen gebruikers in staat stellen uiteindelijk de modellen te kiezen die ze willen, misschien Google Gemini in de toekomst”, vertelde hij aan verslaggevers na de keynote.

Op dit moment zijn er een heleboel modellen waaruit het bedrijf kan kiezen, maar GPT-4o en Gemini lijken enkele van de beste. Dit ondanks het feit dat Gemini op verschillende gebieden de bal heeft laten vallen. Het blijft in ieder geval mooi dat het bedrijf mensen de mogelijkheid wil geven om te kiezen. Meer keuzes hebben is altijd beter. Op dit moment is dit nog vroege informatie, dus we zullen in de loop van de tijd op meer details moeten wachten.

Thijs Van der Does