Android 15 kan biometrische gegevens verwijderen die niet werken

Vind je het niet vervelend om je vingerafdruk vijf keer te moeten scannen alleen maar om in je telefoon te komen? Het is een gedoe, maar het kan niet de schuld van de fabrikant zijn. Er is altijd een kans dat u het niet correct heeft geregistreerd. Welnu, Android 15 kan uw biometrische gegevens automatisch verwijderen als het niet werkt.

We snappen het, bedrijven kunnen de bal laten vallen met de manier waarop ze biometrische scanners implementeren. We herinneren ons allemaal het probleem met de vingerafdrukscanner van de Pixel 6. Ofwel Google zwaaide en miste met zijn eerste vingerafdrukscanner onder het scherm, ofwel gebruikten we hem allemaal gewoon verkeerd.

Het is echter niet altijd de schuld van de fabrikant. Bij het instellen van een vingerafdruk of gezichts-ID komt het altijd voor dat de gegevens niet goed zijn geregistreerd. Misschien was het scherm vuil toen u uw vingerafdruk registreerde of was uw vinger een beetje nat. Misschien bevond u zich niet in de juiste lichtomstandigheden toen u uw gezicht registreerde. De kans bestaat altijd dat u uw gegevens niet goed heeft geregistreerd.

Android 15 kan uw biometrische gegevens automatisch verwijderen

Als u moeite heeft om toegang te krijgen tot uw apparaat, kan het opnieuw registreren van uw gegevens de oplossing zijn. Natuurlijk, het is een gedoe, maar het is beter dan de tekst 'Probeer het over 30 seconden opnieuw' te krijgen. Volgens een nieuw rapport kan Android dit proces voor u op gang brengen.

Android-expert Mishaal Rahman ontdekte enkele snaren binnen de nieuwste Android 15-bèta. Ze wijzen erop dat het systeem automatisch uw biometrische gegevens verwijdert wanneer de modellen blijven falen. Aangezien Google dit niet heeft aangekondigd, moet je dit nieuws met een korreltje zout nemen.

De strings bevatten de meldingen die je ziet als Google dit doet. Eén melding luidt: “Je gezichtsmodel werkte niet goed en is verwijderd. Stel het opnieuw in om uw telefoon met gezicht te ontgrendelen.” In het geval van uw vingerafdruk kan het systeem u vertellen welke vingerafdrukken niet werken.

Dit zou een nuttige toevoeging aan de software kunnen zijn, maar het probleem is dat het systeem dit automatisch kan doen. De kans bestaat dat dit op een ongelegen moment gebeurt. Het zou fijn zijn als het systeem vraagt ​​of je de gegevens wilt verwijderen.

Thijs Van der Does