Android 15 Beta 3.1-update nu beschikbaar; lost vergrendelschermbug op

Ongeveer twee weken geleden rolde Google Android 15 Beta 3 uit voor Pixel-apparaten. Deze update bracht een aantal nieuwe functies en belangrijke aanpassingen, en was de eerste Android 15 bètaversie met de tag “Platform Stability”. Nu heeft het bedrijf Android 15 Beta 3.1 uitgebracht, een kleine update die zich richt op een aantal bugfixes. Gebruikers zullen echter blij zijn om te horen dat het de vervelende authenticatiebug van het vergrendelscherm oplost.

Android 15 Beta 3.1-update wordt uitgerold voor ondersteunde Pixel-apparaten

De belangrijkste bug die werd gemeld in Android 15 Beta 3 voorkwam dat mensen hun apparaat normaal konden gebruiken vanaf het vergrendelscherm. Wanneer de telefoon is vergrendeld, kunnen gebruikers nog steeds acties uitvoeren, zoals het activeren van snelkoppelingen of het bedienen van het afspelen van muziek. Een bug zorgde er echter voor dat het apparaat om PIN- of vingerafdrukverificatie vroeg om dergelijke acties uit te voeren. Deze bug was natuurlijk behoorlijk frustrerend, omdat het je dwong om het apparaat te ontgrendelen om acties uit te voeren die dat niet zouden moeten vereisen.

Gelukkig is de oplossing voor die bug beschikbaar in de nieuwste Android 15 Beta 3.1-update. De firmware, die wordt geïdentificeerd met het buildnummer AP31.240517.031, is nu beschikbaar om te downloaden van de officiële Google-repositories. Degenen wiens apparaten de vorige update draaien, zouden ook de OTA-beschikbaarheidsmelding moeten ontvangen. U kunt ook handmatig controleren op updates via het menu Instellingen op uw telefoon.

Compatibele Pixel-apparaten; meer opgeloste bugs

De update is beschikbaar voor de Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet, Pixel Fold, Pixel 8, Pixel 8 Pro en Pixel 8a. Naast de bug met de authenticatie van het vergrendelscherm is er ook een oplossing voor gezichtsontgrendeling. Voorheen kon gezichtsontgrendeling soms zonder duidelijke reden mislukken, zelfs onder ideale omstandigheden. Tot slot bevat de update ook oplossingen voor problemen die “de stabiliteit van het systeem, de connectiviteit en de audiokwaliteit beïnvloedden.”

De Android 15 Beta 3.1 OTA-grootte is ongeveer 63,87 MB. Als u de updatemelding nog niet hebt ontvangen en niet wilt wachten, kunt u een handmatige installatie proberen. U vindt de benodigde bestanden en tools hier.

Thijs Van der Does