YouTube annuleert mogelijk Premium-abonnementen met VPN’s

Abonneer je je meestal op YouTube Premium via een VPN? Het bedrijf kan uw plan annuleren. Het lijkt erop dat YouTube premiumabonnementen opzegt voor gebruikers die met VPN’s hebben betaald. Het gebruik van een VPN om een ​​digitale dienst te contracteren is een gangbare praktijk onder mensen die minder geld willen uitgeven. YouTube zou dit echter helemaal niet leuk vinden.

Net als veel andere digitale diensten hanteert YouTube een regionaal prijssysteem. Dit betekent dat het betalen van Premium afhankelijk van de regio goedkoper of duurder is. Prijsverschillen komen voort uit meerdere aspecten, zoals de economische realiteit van het land, kosten, enz. Er zijn mensen die misbruik maken van de situatie door te betalen voor het Premium-abonnement terwijl ze hun locatie ‘verhullen’. Hierdoor kunnen ze veel lagere prijzen krijgen vergeleken met die in hun land.

YouTube heeft naar verluidt Premium-abonnementen geannuleerd die via VPN’s zijn betaald

Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat het bedrijf deze methode begint aan te vallen. Recente rapporten suggereren dat YouTube Premium-abonnementen gaat annuleren die zijn afgesloten met behulp van VPN’s. Sommige Redditors rapporteerden de situatie en beschreven hun ervaringen. In één geval zei het YouTube-team dat het het abonnement had opgezegd ‘vanwege een onjuist factureringsland’. De gebruiker had zijn toevlucht genomen tot een VPN om in Argentijnse peso’s te betalen.

Er is ook een geval waarin een gebruiker geen VPN heeft gebruikt om zich op YouTube Premium te abonneren, maar naar een ander land is verhuisd. De gebruiker had in Oekraïne voor het Premium-abonnement betaald en was vervolgens naar Groot-Brittannië verhuisd. Het bedrijf heeft echter hun abonnement opgezegd en hen verteld dat ze een kaart en een adres moeten toevoegen uit het land waar ze momenteel wonen.

Dit schijnbaar nieuwe beleid zou een aanvulling vormen op andere recente beslissingen die mensen van streek hebben gemaakt. Bijvoorbeeld voortdurende aanvallen op AdBlocker-gebruikers (zelfs testen van advertenties op de server) of het overslaan van video’s aan het einde als YouTube een AdBlocker detecteert. Het platform annuleert in ieder geval niet onmiddellijk de Premium-abonnementen van gebruikers, maar laat hen genieten van de tijd die ze nog hebben tot de volgende factureringscyclus.

Thijs Van der Does