WhatsApp introduceert het “Oma-filter” voor statusupdates, zodat je niet meer per ongeluk te veel deelt met verre familieleden

Welkom bij een nieuwe aflevering van “Nieuws dat je waarschijnlijk hebt gemist en niet had mogen hebben!” een nieuwsoverzicht, waarin we door de vergeten verhalen van de week graven als een wasbeer die door je afval snuffelt. In deze verzameling verzamelen we de eigenzinnige, nieuwsgierige en ronduit vreemde weetjes die door de kieren zijn geglipt. Pak je koffie, leun achterover en bereid je voor op een wilde rit door de krantenkoppen waarvan je niet wist dat je ze miste.

De Google Pay-app bijt in het stof in de VS

Google Pay, ook bekend als GPay, heeft afscheid genomen van zijn Amerikaanse gebruikers. De app is niet langer beschikbaar in de Verenigde Staten. Maar wees niet bang: u kunt nog steeds tikken om met uw telefoon te betalen, alleen zonder het bekende GPay-logo. Nu onder de vlag van het jongere maar zogenaamd krachtigere broertje Google Wallet. Misschien gelooft het bedrijf dat de overstap van Pay naar Wallet ervoor zou zorgen dat meer mensen eindelijk hun fysieke portemonnee achterwege zouden laten. Of misschien hoopt hij dat u uw telefoonportemonnee niet herkent en per ongeluk minder uitgeeft.

Adobe zegt dat het het werk van zijn klanten niet gebruikt om AI te trainen

Adobe maakte er een puinhoop van en maakte iedereen bang door het te laten klinken alsof het de kunst van mensen stal om zijn generatieve AI-tool te trainen. Nu gaat het sneller achteruit dan een tiener die betrapt wordt op het gebruik van de creditcard van zijn ouders en zegt: 'Ho ho ho, geen diefstal hier! Je kunstzinnige meesterwerken zijn helemaal van jou. Kortom, Adobe probeert weer de coole jongen op het feest te zijn, maar iedereen herinnert zich de ongemakkelijke stilte die het eerder veroorzaakte.

NewJeans krijgt een gerechtelijk bevel om Google de identiteit van een YouTuber te laten onthullen

K-popgroep NewJeans werpt wat schaduw… maar legaal! Een gemene YouTuber met de gebruikersnaam '@Middle7' heeft ze beschoten met vervelende video's, en NewJeans wil terugvechten. Omdat ze op het schoolplein niet precies '@Middle7' kunnen roepen (het zijn K-Pop-sterren, geen middelbare scholieren), kregen ze een gerechtelijk bevel om Google op de YouTuber te plaatsen en hun echte identiteit te onthullen. Het lijkt erop dat “@Middle7” binnenkort hun toetsenbord opeet!

Microsoft bereidt zich voor om uw Android-telefoon toe te voegen aan Windows 11 File Explorer

Goed nieuws voor Android-gebruikers die ook een Windows 11-pc gebruiken! Het jongleren met bestanden tussen uw telefoon en computer behoort binnenkort tot het verleden. Microsoft werkt aan een functie waarmee u uw Android-telefoon rechtstreeks in Verkenner kunt zien, net als een externe schijf. Stel je voor dat je met gemak foto's of documenten tussen je apparaten kunt slepen en neerzetten! Geen gedoe meer met verwarde draden of funky overdracht-apps.

Bestandsverkenner voor Windows 11 Android-telefoon

iOS 18 brengt T9-bellen naar de iPhone

Oproep aan alle iPhone-gebruikers die het beu zijn om als een verloren puppy door contacten te jagen! Wees blij, want iOS 18 brengt de heilige graal van T9-bellen. Wil je je vriend Brian bellen? Tik gewoon 2 (voor B), 7 (voor I), 2 (voor A) en 6 (voor N) op het toetsenbord. Poef! Je iPhone trekt Brian op magische wijze bovenaan de lijst, klaar voor een telefoontje. Bellen met T9 is alsof u een kleine waarzegster in uw telefoon heeft die kan raden wie u wilt bellen op basis van een paar druk op de knop.

WhatsApp bereidt zich voor om een ​​privacylaag toe te voegen aan uw statusupdates

Heb je ooit per ongeluk een WhatsApp-statusupdate naar je oma gepost die je voor je besties bedoelde? Wees niet bang! Bij een komende update wordt u gevraagd te bevestigen wie uw status kan zien voordat u op delen drukt. Zie het als een ‘tweede kans’ om ongemakkelijke momenten met verre familieleden te vermijden. WhatsApp helpt je om verstandiger te zijn over wat je met de wereld deelt, statusupdate voor statusupdate.

iPhone krijgt meer oplaadbeperkingen met iOS 18

iPhone-gebruikers, nu kunt u eindelijk loskomen van de zorgen over de batterij. Vergeet de stress van het voortdurend aansluiten van uw telefoon: u staat op het punt een meester te worden in het maximaliseren van de batterijstatus! Met iOS 18 krijg je meer oplaadbeperkingen, oplopend tot 95%. Geen stress meer als u uw telefoon de hele nacht aangesloten moet laten, terwijl u er toch voor zorgt dat u 's ochtends wakker wordt met een bijna volle batterij. Deze functie is een uitkomst voor degenen die willen dat hun iPhone-batterijen eeuwig meegaan.

Boost Mobile lanceert een betaalbare 5G-telefoon

Oproep aan alle prijsbewuste telefoonliefhebbers! Boost Mobile heeft zojuist zijn nieuwste telefoon uitgebracht, de Celero5G SC, en deze is ontworpen om uw portemonnee te sparen zonder op functies te bezuinigen. Een groot scherm, grote batterij, kwaliteitscamera's, de telefoon heeft het allemaal. Bovendien wordt hij geleverd met een oplader en kabel, dus je bent helemaal klaar! En het beste deel? De vervoerder geeft de Celero5G SC GRATIS weg aan nieuwe klanten die overstappen naar zijn netwerk! Bezoek gewoon de dichtstbijzijnde Boost Mobile-winkel. Als u geen winkel kunt bezoeken, bestelt u de telefoon online voor een nominale prijs van $ 9,99.

T-Mobile slaagt er niet in een klant ervan te overtuigen de FCC-klacht in te trekken

T-Mobile, de ‘Un-carrier’, probeerde een klant er vlot uit te krijgen dat hij bij de FCC klaagde over een prijsstijging – zoals een goochelaar een konijn ervan probeert te overtuigen dat hij ervan genoot om in de hoed te verdwijnen – en faalde op spectaculaire wijze. De argumenten en verklaringen van het bedrijf leken onnauwkeurig en bedrieglijk. Het leek erop dat het de klant in zware woorden wilde verwikkelen, maar het lukte niet helemaal. Deze hele situatie is een hilarische aankondiging van de overheid omdat ze altijd de kleine lettertjes leest.

Nintendo Switch verwijdert X-integratie met de nieuwste update

Het lijkt erop dat duiven overal zich kunnen verheugen! Geen epische Mario-fouten meer of meesterwerken van Animal Crossing die hun favoriete sociale-mediaplatform X verstoppen – nou ja, in ieder geval niet rechtstreeks vanaf de Switch. De nieuwste update voor Nintendo Switch maakt een einde aan de X-integratie, waardoor gebruikers niet meer kunnen opscheppen over hun prestaties op het platform. Misschien is dit Nintendo's subtiele manier om ons aan te moedigen om daadwerkelijk met onze vrienden te praten over de games waar we van houden, in plaats van elke overwinning alleen maar live te posten. Misschien is dit de juiste manier, aangezien PlayStation en Xbox vorig jaar ook de X-integratie hebben verwijderd.

Nog vier staten sluiten zich aan bij de antitrustzaak van DOJ tegen Apple

Het complot tegen het imperium van Apple wordt steeds groter! Vier andere staten – Indiana, Massachusetts, Nevada en Washington – hebben zich aangesloten bij de rechtszaak van het ministerie van Justitie waarin ze Apple ervan beschuldigen een smartphone-pestkop te zijn. Dit brengt het totaal aantal aanklagers op 20! Ze wijzen allemaal met de vinger naar Apple en zeggen dat het de concurrentie uit de markt perst met zijn App Store-praktijken. Stel je voor dat je alleen games zou kunnen kopen in een winkel die ook alle games maakt! Dat is het probleem dat deze staten met Apple hebben.

Xiaomi 14 Civi is een betaalbare selfie-koning met een vlaggenschip-chipset

Xiaomi heeft zojuist de selfie-koning onthuld, de Xiaomi 14 Civi! Bij deze telefoon draait alles om het maken van die onberispelijke foto's en er tegelijkertijd o zo stijlvol uitzien. Het beschikt over dubbele 32 MP selfie-camera's met brede en ultrabrede hoeken. Kortom, je kunt je hele team (of een schilderachtige achtergrond) gemakkelijk in je selfies passen. Dit alles tegen een betaalbare prijs zonder concessies te doen aan de prestaties: Xiaomi gebruikte de nieuwste Snapdragon 8 gen 3-chipset in plaats van iets saais zoals anderen doen met hun zogenaamde “betaalbare vlaggenschepen”.

Xiaomi 14 CiviXiaomi 14 Civi

YouTube Music bereidt zich voor zodat je op afspeellijsten kunt stemmen

Maak je klaar om je innerlijke muziekcriticus los te laten, mensen! Het gerucht gaat dat YouTube Music werkt aan een functie waarmee je op afspeellijsten kunt stemmen. Dat klopt, na jaren van simpelweg 'liken' van afspeellijsten (wat, laten we eerlijk zijn, eigenlijk zinloos is), kun je eindelijk je favoriete muziekcuraties overladen met het digitale equivalent van een staande ovatie. Hopelijk leidt dit niet tot een populariteitswedstrijd voor afspeellijsten met de dikste throwback-hits en daadwerkelijk tot Ultimate Workout Jams die je gegarandeerd laten grommen.

Tile-datalek legt klantinformatie bloot

Iemand slaagde erin de verdediging van Tile te kraken als een goedkoop hangslot. Ze gebruikten de inloggegevens van een oude werknemer, alsof ze een vergeten sleutel leenden, behalve dat ze in plaats van je huis in Tile's kluis met klantgegevens terechtkwamen. Namen, adressen, e-mails en andere persoonlijke informatie zijn gelekt. Tile verzekert iedereen dat hun locatiegegevens gelukkig veilig zijn. Dus als je Tile gebruikt om je spullen bij te houden, kun je er zeker van zijn dat je telefoon (hopelijk) nog steeds weet waar hij is, zelfs als Tile het even vergat.

ChromeOS kopieert meer Android-technologie om AI-functies te bieden

Google voelt zich een beetje buitengesloten van de AI-partij, dus dat is ook zo ChromeOS een make-over geven in een poging cooler te zijn. Het bedrijf zegt eigenlijk: “Hé Android, laten we wat speelgoed delen!” Dit betekent dat ChromeOS op het punt staat nog veel meer Android-y te krijgen, wat zich vertaalt naar… meer AI-functies? Stel je een Chromebook voor die je volgende zoekopdracht kan voorspellen voordat je deze zelfs maar typt, of die pop-upadvertenties zoals Neo uit de Matrix ontwijkt. Dat is tenminste de droom.

Waymo-robotaxi botst tegen een paal

Waymo's zelfrijdende auto moet iets te veel zijn gaan bellen! Maar serieus: de robotaxi botste tegen een telefoonpaal. Gelukkig was het een lege auto met de droom om taxichauffeur te worden, zodat niemand gewond raakte. Het ongeval werd veroorzaakt door een softwarefout die telefoonpalen als een laag schaderisico beschouwde. Het lijkt erop dat Waymo's AI de gevaren van puntig meubilair langs de weg moet opfrissen! Laten we hopen dat het bedrijf de zaken snel op orde krijgt, anders hebben de passagiers misschien een kaart nodig om een ​​goede chiropractor te vinden.

WhatsApp breidt groepsvideogesprekken uit en voegt nieuwe functies toe

WhatsApp voert videogesprekken meer zoals Zoom, in een wanhopige poging om het leven van het feest te zijn in plaats van de ongemakkelijke bekende achterin. De app ondersteunt nu 32 mensen in groepsgesprekken op alle platforms. Het heeft ook het delen van schermen verbeterd en een speaker spotlight-functie toegevoegd voor groepsgesprekken, waardoor de persoon die het luidst praat de ster van de show wordt, zelfs als hij alleen maar schreeuwt over complottheorieën. Dus als je ooit vast komt te zitten in een gesprek met 32 ​​van je beste vrienden of die rare oom die minion-memes blijft delen, is WhatsApp nu je favoriete app.

WhatsApp update videogesprekken nieuwe functiesWhatsApp update videogesprekken nieuwe functies

Aandeelhouders van Tesla klagen Elon Musk aan voor het creëren van xAI

Elon Musk zit opnieuw in de problemen. Deze keer met dank aan de aandeelhouders van een van zijn bedrijven. Aandeelhouders van Tesla klagen hem aan omdat hij met Tesla zou concurreren door een rivaliserend AI-bedrijf xAI op te richten. Stel je voor dat beleggers boos zijn omdat hun superrijke CEO zich op nog futuristischere activiteiten richt! Misschien zijn ze bang dat hun zelfrijdende Tesla’s jaloers zullen worden en zullen proberen zich aan te sluiten bij de AI-creaties van xAI. Deze rechtszaak belooft een echte doozy te worden!

Big Tech staat voor een dubbele DMA-chine

Herinner je je de DMA nog? Die EU-wet die Big Tech een beetje deed zweten? Maak je klaar voor ronde twee! Er komt een nieuwe wet aan, met als doel Google, Meta en de bende meer controle te geven. Indiase wetgevers zijn bezig met het opstellen van de Digital Competition Bill (DCB) die bedoeld is om de technologie-industrie te reguleren, zodat grotere bedrijven niet met al het lekkers aan de haal gaan. Het lijkt erop dat het feest voorbij is vanwege hun manieren van het Wilde Westen in de digitale wereld. We zullen moeten zien door welke hoepels ze nu moeten springen!

Apple wordt ervan beschuldigd minder te betalen aan vrouwelijke werknemers

Het lijkt erop dat Apple in een zure waarheidsbom heeft gebeten. Twee vrouwen spanden een rechtszaak aan, omdat ze beweerden dat het bedrijf hun vrouwelijke werknemers niet zoveel betaalde als de mannen. De rechtszaak zegt dat deze vermeende loonkloof vier jaar lang meer dan 12.000 vrouwelijke werknemers in Californië heeft getroffen. Blijkbaar heeft Apple de salarissen gebaseerd op eerdere banen en salarisverwachtingen, waardoor bestaande loonverschillen kunnen blijven bestaan. De eisers eisen compensatie voor deze vrouwen en een verandering in de manier waarop Apple met salarissen omgaat. Dit zou voor Apple een rommeltje kunnen worden, zoals een gebarsten iPhone-scherm dat nog niet onder de garantie valt, duur en onhandig.

Intel heeft geen idee waarom zijn i9-chips crashen

Intel's high-end Core i9 Raptor Lake-chips crashen als een driftbui van een peuter in een speelgoedwinkel, en het bedrijf weet niet waarom. Mensen waren enthousiast dat de boosdoener werd gevonden: een defecte eTVB (chique overklokding). Maar houd je RAM-sticks vast! Het bleek een hoax te zijn. Intel heeft de hoofdoorzaak van de crashes nog steeds niet gevonden. De eTVB-oplossing kan dus slechts een tijdelijke babysitter zijn, en geen permanente oplossing. Terwijl Intel bezig is met de zaak, weet niemand wanneer de echte oplossing zal komen. Houd in de tussentijd uw pc up-to-date en vermijd misschien games die te veel opwinding met zich meebrengen voor deze gevoelige chips.

Thijs Van der Does