Tecno onthult de MEGABOOK K16S

Tecno is een opkomende ster in de technologie-industrie en een van de best verkopende merken op de Afrikaanse markt. Hoewel het in de eerste plaats een smartphonebedrijf is, maakt Tecno ook andere soorten producten. Vandaag heeft het bedrijf ons kennis laten maken met de Tecno MEGABOOK K16S. Dit is een computer die bedoeld is om het op te nemen tegen de beste notebooks op de markt.

Terugkerend naar de telefoons van Tecno hebben we onlangs een spectaculaire telefoon van het bedrijf beoordeeld, genaamd de Camon 30 Premier (recensie). Dit is een telefoon van het hoogste niveau van het merk Transsion, en presteert op vrijwel elke afdeling beter. Van het prachtige ontwerp tot het verbluffende scherm en de pittige prestaties: dit is een traktatie voor een telefoon. U kunt onze recensie lezen en zien waarom deze een 5/5-sterrenbeoordeling kreeg.

Tecno onthult de MEGABOOK K16S

Zoals de naam al doet vermoeden, is de MEGABOOK K16S een laptop en bedoeld als uw primaire werk- en speelapparaat. Dit is de eerste in de K-lijn van laptops, en de “16” in de naam verwijst naar de schermgrootte. Het heeft een 16-inch display met een beeldverhouding van 16:10. Hierdoor krijgt het een meer vierkante vorm.

Tecno noemt het het “Big Vision”-display. Het wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende scherm-tot-lichaamverhouding van 91%. Het display zelf kan tot 180° worden geopend. Je kunt hem dus in elke gewenste hoek openen.

We gaan verder met de interne onderdelen: de MEGABOOK K16S heeft een AMD Ryzen 7 5800. Hij beschikt over AMD Radeon Graphics. Dit is een 8-coreprocessor. Als back-up beschikt u over 16 GB/32 GB RAM en 512 GB/1 TB opslagruimte. Als 32 GB te klein voor je is, kun je het RAM-geheugen uitbreiden tot nog eens 32 GB.

De MEGABOOK K16S heeft een volledig metalen ontwerp, zodat je weet dat hij is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door het metalen chassis blijft hij beschermd bij een val en dat is altijd handig om te horen.

Andere specificaties van deze computer zijn onder meer een batterij van 70 Wh, een vingerafdrukscanner die ook dienst doet als aan/uit-knop, integratie met Tecno's OneLeap-technologie (de technologie waarmee hij naadloos verbinding kan maken met andere Tecno-producten) en een set luidsprekers. Het heeft acht poorten, waaronder een Ethernet-poort, HDMI-poort, hoofdtelefoonaansluiting, USB-C-poort en verschillende USB-A-poorten.

Thijs Van der Does