Sorry Samsung, Google kan TSMC gebruiken voor de Pixel 10

Op dit moment is het Koreaanse bedrijf Samsung in gevecht met het Taiwanese bedrijf TSMC. Beide zijn grote chipfabrikanten, maar TSMC heeft een hoop klanten van Samsung gestolen. Volgens een nieuw rapport lijkt het erop dat Google TSMC zou kunnen gebruiken voor de chip die de Pixel 10-apparaten aandrijft.

Op dit moment is de Pixel 9 nog niet eens uit de geruchtenfase, dus het lijkt vreemd dat we nieuws over de Pixel 10 bespreken. Meestal stonden de apparaten die we gebruiken echter al minstens een jaar eerder in de planning. launch. Google treft al voorbereidingen voor zijn Pixel 10-telefoons en de chip die deze aanstuurt. We zijn er zeker van dat de Pixel 9 al in productie is en zich klaarmaakt voor verzending.

Google zou TSMC kunnen gebruiken voor de Pixel 10-telefoons

Dit is nog vroege informatie, dus u moet dit nieuws met een korreltje zout nemen. Het duurt nog ruim een ​​jaar voordat we iets horen over de volgende Tensor-chip. We verwachten dat hij de Tensor G5 gaat heten.

Business Korea meldt dat Google het 3nm-proces van TSMC zou kunnen gebruiken voor zijn volgende Tensor-chip. Samsung werkt ook aan 3nm-technologie, maar de rendementen van het bedrijf liggen tussen de 10% en 20% lager dan die van TSMC. Bij het maken van chips bestaat de kans dat er een aantal kapot gaan. Het is normaal voor alle gieterijen. Het lijkt er echter op dat de chips van Samsung eerder zullen falen dan die van TSMC.

Het fabricageproces heeft ook invloed op de algehele prestaties van de chip. We mogen de klap voor het ego van Samsung, de Snapdragon 8 Plus Gen 1, niet vergeten. De laterale voorganger van die chip, de Snapdragon 8 Gen 1, werd vervaardigd door Samsung, en telefoons die die chip gebruikten, ondervonden problemen met oververhitting en efficiëntie.

De 8 Plus Gen 1 was exact dezelfde chip, maar werd vervaardigd door TSMC. Die chip had een voelbare prestatie, warmtebeheer en efficiëntiewinst ten opzichte van de door Samsung vervaardigde chip.

Dit is de reden waarom verschillende bedrijven Samsung Foundry niet langer gebruiken. Google is een tegenvaller geweest, maar het lijkt erop dat zelfs het bedrijf gaat converteren. Samsung heeft gewerkt aan zijn fabricageproces en gaat ook vooruit met de productie op een 2nm-proces. Het is dus niet te zeggen wat de toekomst voor het bedrijf in petto heeft.

Thijs Van der Does