Samsung zou kunnen samenwerken met Meta, Amazon en Qualcomm op het gebied van AI

Samsung-voorzitter Lee Jae-yong sloot zijn twee weken durende zakenreis naar de VS af met ontmoetingen met de CEO's van grote technologiebedrijven. Lee ontmoette Mark Zuckerberg, CEO van Meta, Andy Jassy, ​​CEO van Amazon, en Cristiano Amon, CEO van Qualcomm, om de samenwerking in verschillende trends in de sector te bespreken. Kunstmatige intelligentie (AI) was een van de hot topics naast gieterij, chips, clouddiensten en netwerken.

Samsung zoekt samenwerking met Qualcomm, Amazon en Meta op het gebied van AI

Lee Jae-yong vertrok begin juni naar de VS om marktleiders te ontmoeten en te bespreken hoe hun bedrijven de samenwerking kunnen verbeteren. De afgelopen twee weken had hij ontmoetingen met verschillende grote namen uit de branche. Op 10 juni nodigde Lee Qualcomm President en CEO Cristiano Amon uit op het Device Solutions Americas (DSA) kantoor van Samsung in San Jose, Californië. Het duo besprak manieren om de samenwerking in de opkomende sectoren van de halfgeleidermarkt uit te breiden.

Nu de industrie een nieuw AI-tijdperk inluidt, wil Samsung vooroplopen in deze revolutie. Het bedrijf heeft met Galaxy AI al een trend gezet. Lee's ontmoeting met de CEO van Qualcomm draaide om AI-halfgeleiders en communicatiechips van de volgende generatie. De twee bedrijven hebben al een nauwe samenwerking (Samsung krijgt vaak exclusieve, overgeklokte versies van de nieuwste Snapdragon-chips) en deze ontmoeting zou hun band kunnen versterken.

Op 11 juni nodigde Meta-CEO Mark Zuckerberg Lee uit in zijn huis in Palo Alto, Californië. Het was hun tweede ontmoeting in vier maanden; Lee nodigde Mark uit in een pension van Samsung, tijdens diens bezoek aan Korea in februari. Tijdens de meest recente bijeenkomst bespraken de twee technologieleiders samenwerking in de toekomstige ICT-industrie (informatie- en communicatietechnologie). Ze spraken ook over AI, virtual reality, augmented reality en andere futuristische technologiegebieden.

In een persbericht zegt Samsung te verwachten de samenwerking met Meta op het gebied van AI verder uit te breiden, al specificeerde het bedrijf niets. Tijdens zijn bezoek aan Korea eerder deze maand beschreef Zuckerberg Samsung als een gieterijgigant met een belangrijke positie in de wereldeconomie. “Dit zou een belangrijk punt kunnen zijn in onze samenwerking met Samsung”, aldus het hoofd van Meta. Het lijkt erop dat de twee bedrijven iets groots aan het koken zijn in de AI-industrie.

Samsung-voorzitter Lee Jae Young Meta-CEO Mark Zuckerberg

Amazon en Samsung werken samen op het gebied van tv, mobiel en content

Lee's laatste grote bijeenkomst in de VS was met Andy Jassy, ​​CEO van Amazon, op 12 juni. De bijeenkomst op het hoofdkantoor van Amazon in Seattle werd ook bijgewoond door Samsung's DS Division Head Jeon Young-hyun, Memory Business Division Head Lee Jung-bae, DSA Vice President Han Jin-man en de Noord-Amerikaanse president Choi Kyung-sik. De leidinggevenden bespraken de toekomst van verschillende vlaggenschipbedrijven, waaronder generatieve AI en cloud computing.

Lee en Jassy deelden ook hun mening over samenwerking op deze terreinen. Samsung en Amazon werken al samen op het gebied van tv, mobiel en content. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de twee bedrijven hun partnerschap mogelijk uitbreiden naar meer gebieden. Samsung is van plan later deze maand een wereldwijde strategiebijeenkomst met zijn belangrijkste leidinggevenden te houden. Lee mag tijdens de bijeenkomst zijn inzichten uit het Amerikaanse bezoek delen met de leidinggevenden. Van het bedrijf wordt verwacht dat het een concrete visie en businessplan voor de toekomst ontwikkelt.

Samsung-voorzitter Lee Jae, jonge CEO van QualcommSamsung-voorzitter Lee Jae, jonge CEO van Qualcomm

Thijs Van der Does