Samsung dient een geschil in tegen Oura-patenten vóór de lancering van de Galaxy Ring

Samsung plaagde in januari zijn eerste slimme ring, de Galaxy Ring, en presenteerde deze in februari op MWC. Het merk heeft niet veel onthuld over de functies van de wearable voor het volgen van de gezondheid. We weten echter wel dat deze in maar liefst 9 maten verkrijgbaar zal zijn. Verwacht wordt dat de Koreaanse technologiegigant volgende maand eindelijk de Galaxy Ring naast zijn volgende opvouwbare telefoons zal lanceren.

In de nieuwste ontwikkeling heeft Samsung, voorafgaand aan de commerciële lancering van de Galaxy Ring, een niet-inbreukbevestigingsgeschil ingediend tegen de patenten van de Oura-ringmaker. Het lijkt erop dat Samsung wil voorkomen dat Oura het bedrijf aanklaagt tegen geschillen over patentinbreuk zodra de Galaxy Ring wordt gelanceerd.

Samsung heeft een niet-inbreukbevestigingszaak aangespannen tegen Oura-ringpatenten

Volgens een rapport van The Elec heeft Samsung een niet-inbreukbevestigingszaak aangespannen tegen maar liefst vijf van Oura's smart ring-technologiepatenten. Deze patenten hebben betrekking op methoden voor het vervaardigen van een slimme ring, afgezien van de gezondheidskenmerken die deze kan bieden. Een van de gezondheidskenmerken van deze patenten omvat het berekenen van het gereedheidsniveau van de gebruiker voor lichaamsbeweging.

Volgens de bron heeft Samsung op 29 mei de rechtszaak ter bevestiging van patentinbreuk tegen Oura aangespannen bij de Amerikaanse federale rechtbank voor het oostelijke district van Californië. Het bedrijf heeft ook een ongeldigheidsprocedure ingediend bij de Patent Trial and Appeal Board.

Samsung wil verklaren dat de Galaxy Ring geen inbreuk maakt op bestaande Oura-patenten

Het lijkt erop dat Samsung voor de rechtbank wil verklaren dat de Galaxy Ring geen inbreuk maakt op de patenten van Oura. Dit geschil zal eventuele toekomstige patentconflicten met de in Finland gevestigde maker van slimme ringen oplossen. Dit zou ook het verkoopverbod op de Galaxy Ring kunnen helpen voorkomen. Dit kan gebeuren als Oura een rechtszaak wegens patentinbreuk aanspant.

Het zou niet verrassend zijn als Oura een rechtszaak wegens patentinbreuk aanspant tegen Samsung voor de Galaxy Ring. Het bedrijf maakt zich mogelijk zorgen over de intrede van de Koreaanse technologiegigant in de smart ring-verticaal. Oura-topman Tom Hale zei al in een interview dat het merk de ontwikkeling van de Galaxy Ring nauwlettend zal volgen. Er wordt gekeken of het apparaat patenten schendt.

Samsung zou Oura-producten harde concurrentie kunnen bieden door gebruik te maken van zijn merknaam en zijn enorme aanwezigheid op de markt voor persoonlijke elektronica. Dat gezegd hebbende, alles hangt af van de functies en prijzen van de Galaxy Ring. Er wordt verwacht dat het bedrijf tijdens een evenement op 10 juli alles zal onthullen over de nieuwe, op gezondheid gerichte wearable, dus houd het in de gaten.

Thijs Van der Does