Platformstabiliteit bereikt, wachtwoordverbeteringen en meer!

Dinsdag bracht Google Android 15 Beta 3 uit, wat nu een signaal is van platformstabiliteit. Dit betekent dat al het app-gerichte gedrag, evenals de API's, nu definitief zijn. Ontwikkelaars kunnen nu noodzakelijke updates publiceren om compatibiliteitsproblemen te voorkomen en te profiteren van de nieuwste functies.

Met de release van Beta 3 hebben we nog één laatste bèta-update te gaan (volgende maand), voordat de definitieve release ergens na augustus komt.

naamloos

De stabiele release van Android 15 kan op elk moment na 1 augustus worden gelanceerd. In voorgaande jaren werd deze doorgaans in september gelanceerd, maar vorig jaar werd deze uitgesteld tot oktober. In 2022 werd Android 13 echter in augustus uitgebracht. Het kan dus echt elk moment na augustus zijn.

Android 15 Beta 3 zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring voor wachtwoord- en Credential Manager

Met deze bèta stelt Google gebruikers in staat om in één stap met een toegangssleutel in te loggen bij apps die Android 15 targeten. Gebruikers kunnen wachtwoordsleutels gebruiken met gezichtsherkenning, vingerafdruk of schermvergrendeling. Dit biedt gebruikers een UI-ervaring in één stap, waardoor deze veel gestroomlijnder wordt.

Wachtwoord en andere inloggegevens verschijnen nu ook als suggesties voor automatisch invullen in toetsenbordsuggesties of vervolgkeuzelijsten. Ten slotte hoeven geregistreerde referentieproviders niet langer biometrische aanwijzingen te beheren en kunnen ze gebruikmaken van de aanmeldings- en aanmeldingservaring met één tik via de komende API's in Jetpack.

Google moedigt app-ontwikkelaars aan om de nieuwe functies en API's in Android 15 uit te proberen, en om uw huidige app te testen op compatibiliteit.

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van de Android 15 Bèta en een Pixel hebt, ga dan naar het Android Bètaprogramma en meld je aan. Je krijgt dan een update op je apparaat om de Android 15 Bèta te downloaden en aan de slag te gaan. manier. Een paar andere niet-Pixel-telefoons zijn opgenomen in de bèta, zoals de OnePlus 12. Je moet echter wachten tot OEM's zoals OnePlus de nieuwe bèta voor compatibele telefoons uitbrengen.

Thijs Van der Does