Pixel Watch 3 gecertificeerd door de FCC met LTE, UWB, NFC en Wi-Fi 6

De Pixel Watch 3 van Google werd door de FCC tegengehouden voor de lancering op 13 augustus. De Amerikaanse regelgevende instantie certificeerde het horloge met vier verschillende modelnummers, waarschijnlijk twee voor de 41mm en 45mm varianten. De lijst onthulde hun connectiviteitsspecificaties.

Pixel Watch 3 ontvangt FCC-goedkeuring vóór lancering

De FCC heeft de Pixel Watch 3 gecertificeerd met de modelnummers GBDU9, GRY0E, GG3HH en GGE4J. Nou, de lijst specificeert niet dat deze modelnummers voor het aankomende horloge zijn, maar er zijn genoeg hints. De eerste twee hebben LTE-connectiviteit, terwijl de laatste twee dat niet hebben: Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteitsopties. Eén modelnummer uit elke groep zou bij de 41mm-variant moeten horen, terwijl de andere twee de identificatiegegevens zijn voor de 45mm-variant.

Uit de bijgevoegde documenten blijkt dat het horloge beschikt over Bluetooth 5, NFC, GPS, Wi-Fi 6 (2,4 GHz en 5 GHz) en UWB (Ultra Wideband) connectiviteitsopties. De laatste twee zijn een upgrade ten opzichte van de Pixel Watch 2 van vorig jaar. Het model uit 2023 beschikt over Wi-Fi b/g/n (2,4 GHz) en mist UWB. Deze upgrade zou moeten zorgen voor een stabielere en snellere Wi-Fi-verbinding. UWB zal ondertussen de Watch Unlock-functie verbeteren. Hiermee kunt u uw compatibele Pixel-telefoon ontgrendelen met uw horloge.

Net als in het verleden deelt de nieuwe Pixel Watch dezelfde antenne voor Bluetooth en 2,4GHz Wi-Fi. Deze twee connectiviteitsmethoden kunnen dus niet tegelijkertijd verzenden. De toevoeging van Wi-Fi 6 betekent echter dat het nieuwe model draadloze signalen kan verzenden via een tweede 5GHz Wi-Fi-band. Google heeft zich dit jaar zeker gericht op functionele verbeteringen. De esthetiek blijft ongewijzigd, aangezien gelekte renders van de Pixel Watch 3 een identiek apparaat laten zien als de Pixel Watch 2.

Vorig jaar liet de FCC-certificering de officiële horlogebandjes van Google voor de Pixel Watch 2 al vallen. Dat is deze keer niet het geval. Het bureau gaf geen namen voor de bandjes. Het testte de GBDU9 en GG3HH echter met in totaal acht bandjes, terwijl de GGE4J en GRY0E werden getest met slechts vijf bandjes. Misschien krijgt een van de maatvarianten minder officiële bandjes dan de andere. We zullen het snel te weten komen, want het nieuwe horloge wordt over iets meer dan een maand officieel.

Google breidt dit jaar zijn Pixel-assortiment uit

De Pixel Watch 3 wordt Google’s eerste smartwatch die in twee maten verkrijgbaar is. En het is niet de enige productcategorie die een extra model krijgt. De Pixel 9-serie krijgt ook een derde model. Naast de reguliere Pixel 9 en Pixel 9 Pro verwachten we een Pixel 9 Pro XL. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat de volgende batch Pixel-producten, waaronder de Pixel Fold-reeks, op 13 augustus arriveert. Blijf op de hoogte voor meer lekken en geruchten in de aanloop naar de lancering.

Thijs Van der Does