Pixel 9 zal de beste OLED-schermen in de sector bevatten, beter dan de Galaxy S24

Om redenen die het meest bekend zijn bij Google, wordt de Pixel 9-serie twee maanden eerder gelanceerd dan de Pixel 8. De nieuwe Pixels worden officieel op 13 augustus. Lekken hebben al veel onthuld over de aankomende Google-telefoons, en er is geen einde aan de lekken . Een Koreaans nieuwskanaal heeft zojuist een interessant stukje informatie onthuld over het display van de Pixel 9. De door Samsung gemaakte schermen zijn naar verluidt beter dan die van de Galaxy S24-serie.

Google’s Pixel 9 heeft een beter scherm dan Samsung’s Galaxy S24

Net als eerdere modellen zal de Pixel 9-serie OLED-schermen van Samsung bevatten (het Koreaanse bedrijf maakt smartphoneschermen voor veel leveranciers, waaronder Apple’s iPhones). Er werd verwacht dat het dezelfde OLED-technologie zou gebruiken als de Galaxy S24, het nieuwste vlaggenschip. Volgens de Koreaanse publicatie ETnews is dat echter niet het geval. De nieuwe Pixels krijgen een verbeterde OLED-schermtechnologie, waardoor hun schermen technisch beter zijn dan die van de Samsung-vlaggenschepen.

De publicatie zegt dat de Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL en Pixel Fold 2 allemaal M14 OLED-schermen zullen hebben. Het “M-nummer” is een indicator voor de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt in de displayopstelling. Hoe hoger deze waarde, hoe beter het scherm is in termen van helderheid, levensduur, efficiëntie en algehele kwaliteit. De Galaxy S24-serie heeft M13 OLED-schermen, de meest geavanceerde smartphone-displaytechnologie tot nu toe. De nieuwe Pixels zullen een stapje verder gaan.

Theoretisch betekent deze upgrade dat het scherm van de Pixel 9 helderder, energiezuiniger en duurzamer zou zijn dan de Galaxy S24. Het is geen enorme kloof, maar toch een upgrade. Maar zeker niet de grootste USP voor de nieuwe Pixels. Er gaan geruchten over een upgrade van de camerahardware, maar het grootste gespreksonderwerp zouden de AI-functies van Google kunnen zijn. Er wordt verwacht dat het bedrijf een breed scala aan AI-functies op het apparaat en in de cloud zal introduceren. De hele industrie rijdt op een AI-trein en Google kan het niet missen. Houd ons in de gaten voor meer Pixel 9-lekken en geruchten.

De volgende iPhones van Apple zullen ook M14 OLED-schermen van Samsung bevatten

De publicatie voegt eraan toe dat Samsung later dit jaar M14 OLED-schermen zal leveren aan Apple’s iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max. De basis-iPhone 16 en de iPhone 16+ zullen ondertussen beschikken over M12 OLED-schermen van twee generaties oud. De nieuwe iPhones zouden in september moeten arriveren. De volgende vlaggenschepen van Samsung, de Galaxy S25-serie, volgen in januari 2025, waarschijnlijk met M12 OLED-schermen. Of misschien introduceert het bedrijf iets nieuws, de tijd zal het leren.

Thijs Van der Does