Onscherpe videokwaliteit van Google Nest Cam en Doorbell binnenkort opgelost

Google werkt al aan een oplossing voor het probleem met wazige videobeelden waar sommige Nest Cams en Doorbells last van hebben. Het probleem doet zich voor tijdens livestreams en lijkt aan de kant van de gebruiker geen oplossing te hebben. Getroffen mensen kampen sinds midden deze maand met de vervelende bug.

Volgens berichten is de beeldkwaliteit tijdens livestreams op sommige apparaten echt slecht. De zeer lage videoresolutie in deze omstandigheden resulteert in wazige of gepixelde beelden. Over het algemeen vermindert dit de bruikbaarheid van de livestreamfunctie, omdat u niet duidelijk kunt onderscheiden wat er buiten uw huis gebeurt. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn in noodsituaties.

Google gaat de wazige videokwaliteit tijdens livestreams van Nest Cam en Doorbell oplossen

Nest Cams en Doorbells ondersteunen livestreams vanuit de Google Home-app. Hierdoor kunnen gebruikers een realtime beeld rechtstreeks op hun telefoon of compatibel apparaat ontvangen. De plotselinge verslechtering van de beeldkwaliteit veroorzaakte dus frustratie bij gebruikers die niet konden vinden hoe ze dit konden oplossen of verzachten. Factoren als internetsnelheid waren niet relevant. Bovendien behielden de video-opnamen een goede kwaliteit, wat het verschil met livestreams nog eens duidelijk maakte.

Gelukkig heeft Google de bug erkend en bevestigd dat het probleem niet bij de apparaten ligt. Het probleem met de ‘wazige video’ waar sommige Nest Cams en Doorbells last van hebben, doet zich feitelijk voor aan de serverzijde. Het bedrijf bevestigde dat ze al aan een oplossing werken. Google heeft geen verwachte aankomsttijd gegeven om de situatie weer normaal te maken. Ze zeggen echter dat ze actief werken aan een oplossing om deze “zo snel mogelijk” te implementeren.

Laten we hopen dat Google er niet veel langer over doet om het probleem op te lossen. Getroffen gebruikers worstelen nu al een paar weken met het probleem. Ze kunnen er nu tenminste zeker van zijn dat hun apparaten niet beschadigd raken.

Thijs Van der Does