OnePlus ontwikkelt een 7000mAh-batterij voor zijn toekomstige telefoons

Het nieuwe vlaggenschip van OnePlus, de Ace 3 Pro, is verrassend dun voor een smartphone met een 6100mAh-batterij. Met 8,7 mm is hij 0,3 mm dunner dan de Ace 2 Pro van vorig jaar, die een 5000mAh-batterij heeft. Het bedrijf maakte dit mogelijk met zijn nieuwe Glacier-batterijtechnologie. Het is van plan deze technologie te gebruiken om slanke 7000mAh-batterijen te maken voor zijn toekomstige smartphones.

OnePlus werkt aan een 7000mAh-batterij voor smartphones

De Glacier-batterijtechnologie die OnePlus heeft ontwikkeld, maakt gebruik van “een silicium-koolstofmateriaal met een hoge capaciteit” dat een energiedichtheid van 763 WH/L kan leveren. Dat is een 23,1% hogere energiedichtheid dan standaard grafietbatterijen, wat een hogere capaciteit mogelijk maakt zonder de cel omvangrijk te maken. Deze batterijtechnologie is ook duurzaam, waarbij OnePlus een batterijgezondheid van 80% claimt na vier jaar regelmatig gebruik.

De OnePlus Ace 3 Pro is de eerste smartphone met deze next-gen cel. Het zal echter zeker niet de laatste zijn. Volgens een betrouwbare Chinese tipgever die bekendstaat als Digital Chat Station op Weibo, onderzoeken de onderzoekers van OnePlus een 7000mAh smartphonebatterij. Het OPPO-submerk wil de gigantische batterij eerst in een mid-range smartphone gebruiken. Het zou echter uiteindelijk ook in een vlaggenschip kunnen verschijnen.

OnePlus zal niet het eerste bedrijf zijn dat een smartphone met een 7000mAh-batterij lanceert. Samsung deed dat al in februari 2021 met zijn Galaxy F62. Het Galaxy-apparaat is echter een stevig stukje technologie met een dikte van 9,5 mm. OnePlus zou ons een 7000mAh-batterij in een veel dunner pakket kunnen geven. Als alternatief zou het de Glacier-batterijtechnologie kunnen gebruiken om gestroomlijnde vlaggenschepen te maken met een flinke batterij (ongeveer 5000mAh).

Deze technologie kan een tijdige oplossing zijn voor energieverslindende AI-belastingen

Het is niet te zeggen wanneer OnePlus zijn 7000mAh smartphonebatterij zal lanceren. Gezien wat het deed met de Ace 3 Pro, zal het wachten echter niet veel langer duren. Apple zou ook geavanceerde batterijtechnologieën onderzoeken om de batterijcapaciteit van zijn toekomstige iPhones te vergroten. Deze ontwikkelingen zouden een tijdige oplossing kunnen zijn voor energieverslindende AI- en machine learning-belastingen.

De industrie integreert AI overal. Van smartphones en horloges tot oordopjes en slimme ringen, AI wordt snel een integraal onderdeel van onze tech-ruimte. Daarom kunnen we niet alleen op chipmakers vertrouwen om de efficiëntie van hun vlaggenschipoplossingen te verbeteren. Vooruitgang in batterijtechnologieën die een hogere capaciteit in kleinere formaten mogelijk maken, zou nuttig kunnen zijn. Het valt nog te bezien of een ander bedrijf met iets soortgelijks als de Glacier-batterijtechnologie van OnePlus komt.

Thijs Van der Does