MSI introduceert Roamii WiFi 7 mesh-systeem op Computex 2024

MSI heeft zojuist zijn X870-moederborden onthuld als aanvulling op AMD's Ryzen 9000. Vandaag introduceerde het bedrijf ook het Roamii WiFi 7 mesh-systeem op Computex 2024. Volgens MSI hebben ze het product ontworpen om het toenemende aantal WiFi 7-ondersteunde apparaten en kunstmatige intelligentie aan te kunnen -gerelateerde toepassingen. Het systeem wordt mogelijk gemaakt door het Qualcomm Immersive Home-platform.

MSI Roamii WiFi 7 biedt naadloze thuisconnectiviteit

Het MSI Roamii WiFi 7 mesh-systeem biedt snelheden tot 21 Gbps, verbeterd door functies zoals 320 MHz-kanalen die een dubbele bandbreedte bieden. Het Qualcomm Immersive Home-platform maakt ook een aantal geavanceerde WiFi-functies mogelijk, zoals 4K-QAM, Multi-RU en MLO (Multi-Link Operation). Deze worden allemaal beschikbaar via een mesh-systeem dat MSI heeft ontwikkeld om de gebruikerservaring met betrekking tot connectiviteit te verbeteren. Het systeem biedt ook een bekabelde verbinding van 10 Gbps.

Ganesh Swaminathan, vice-president en algemeen directeur bij Qualcomm Technologies, benadrukte de focus van het partnerschap op het bevorderen van smart home-connectiviteit. Volgens hem richt de samenwerking zich op het transformeren van de smart home-ervaring met naadloze, ultrasnelle connectiviteit en heeft het ook tot doel de grenzen van thuisnetwerktechnologie te verleggen. “Qualcomm Technologies is er trots op om MSI's Roamii WiFi 7 mesh-systeem te ondersteunen met ons Immersive Home-platform, waarmee een hoge standaard wordt gezet voor thuisconnectiviteit”, zei hij.

Het biedt ook een aantal ouderlijk toezicht

Beveiliging is een van de aandachtspunten van dit WiFi 7 mesh-systeem. Het Roamii WiFi 7 mesh-systeem integreert binnenin een beveiligingscomponent die 24/7 bescherming biedt aan alle aangesloten apparaten zoals telefoons, laptops en slimme huishoudelijke apparaten.

Zoals u waarschijnlijk weet, kunnen bedreigingen voor de cyberveiligheid, zoals datalekken en identiteitsdiefstal, worden veroorzaakt door een aanval op afstand of door een lokaal apparaat te infecteren met malware. Het beveiligingscomponent, bekend als MSI FortiSecu, scant automatisch elk apparaat dat op het netwerk is aangesloten en blokkeert onmiddellijk een besmet apparaat met abnormaal verkeer. Het waarschuwt de eigenaar ook met een pushmelding over de kwestie.

Naast het bieden van bescherming tegen cyberbedreigingen, biedt het ook ouderlijk toezicht om een ​​extra beveiligingslaag te bieden voor kinderen met toegang tot internet. Ouders kunnen de toegang tot ongepaste inhoud voorkomen. Het ouderlijk toezicht van FortiSecu biedt ook inzicht in de online activiteiten van de kinderen.

Thijs Van der Does