Met Windows kunt u de bestanden op uw Android-telefoon mogelijk draadloos verkennen

Het lijkt erop dat Microsoft werkt aan een functie waarmee je draadloos toegang hebt tot de volledige opslag van je Android-telefoon via Windows File Explorer. Het bedrijf zou zijn Phone Link-app als brug gebruiken om dit mogelijk te maken.

Phone Link is een Windows-app die de interactie tussen uw pc en uw mobiele apparaat verbetert. Het biedt meerdere mogelijkheden, zoals draadloos toegang krijgen tot bestanden op je telefoon. Draadloze bestandstoegang is echter beperkt tot afbeeldingen en video's. Momenteel kunt u de interne opslag van uw telefoon niet verkennen met de Phone Link-app. Maar het lijkt erop dat daar verandering in komt.

Met Phone Link kunt u draadloos uw Android-telefoonbestanden verkennen vanuit Windows

PhantomOcean3 berichtte op X over de nieuwe ontwikkeling. Volgens het bericht werkt Microsoft aan de integratie van uw gekoppelde Android-telefoonopslag in de Windows-bestandsverkenner. Dit betekent dat u draadloos toegang heeft tot al uw bestanden alsof het een andere normale Windows-map is. Momenteel is dit alleen mogelijk via een USB-verbinding.

De functie is nog niet functioneel, maar de bron liet een screenshot zien met een bijbehorende schakelaar. Als u de schakelaar inschakelt, wordt 'Mobiel apparaat weergeven in Verkenner' weergegeven. Zodra het beschikbaar is, kun je het vinden door naar Windows 11 Instellingen > Bluetooth en apparaten > Mobiele apparaten > Mobiele apparaten beheren te gaan. Als u de functie inschakelt, vraagt ​​Windows u om toegangsrechten tot alle bestanden op uw mobiele apparaat. Om de installatie te voltooien, moet u op een melding van uw gekoppelde telefoon tikken.

Het is nog niet bekend wanneer de optie om de opslag van je telefoon te controleren via de Windows Verkenner beschikbaar zal zijn. Het zal waarschijnlijk eerst een paar weken of maanden worden getest in bètaversies van Windows. Zodra het echter beschikbaar is, wordt het onmiddellijk een van de handigste functies.

Thijs Van der Does