Hier zijn de nieuwe Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro van Samsung!

Nou, de geruchten lijken waar te zijn; Samsung geeft zijn identiteit op de oordopjesmarkt op en kiest voor een AirPod-esthetiek. We hebben een heleboel gelekte afbeeldingen en renders over deze nieuwe toppen gezien. Dankzij Evan Blass hebben we nu enkele hoge resolutie afbeeldingen van de Galaxy Buds 3 en Galaxy Buds 3 Pro.

Oh, we missen de oude tijd toen Samsung de antithese van Apple was. Zeker, mensen bespotten de “pleister” van de Galaxy S5, maar het was in godsnaam uniek! Het stond in contrast met wat Apple met de iPhone deed, en mensen waardeerden het. Nutsvoorzieningen…. we zien dat de Koreaanse gigant het huiswerk van Apple meer kopieert dan we zouden willen.

Recente lekken van de Galaxy Buds en de Galaxy Watch 7 laten zien dat Samsung meer neigt naar de esthetiek van Apple. De Galaxy Watch had misschien een vierkant ontwerp, terwijl zijn vorige horloges prachtige ronde ontwerpen hadden.

Hier zijn afbeeldingen in hoge resolutie van de Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro

Als je naar de weergaven van deze aankomende oordopjes kijkt, is het niet moeilijk om de AirPod-inspiratie te zien. Het meest opvallende is de toevoeging van het stuurpenontwerp. Verschillende merken kozen voor dit ontwerp, maar Samsung bracht de beroemde wilde en interessante ontwerpen voor zijn oordopjes. We herinneren ons allemaal de Galaxy ‘Bonen’.

Deze afbeeldingen laten ons echter twee soorten oordopjes zien. We verwachten dat het ene paar de Galaxy Buds 3 zal zijn en het andere de Galaxy Buds 3 Pro. Beginnend met het basismodel, zien deze eruit als uw typische oordopjes met steel. We zien dat er een zwarte lijn langs de stengel loopt. Dat is een bepalend kenmerk.

Eén ding waar rapporten op wijzen is een knijpgebaar. Als dat zo is, dan is dat een ander bepalend kenmerk van deze oordopjes. We weten niet zeker of het inknijpen van de stengel de interactie met hen gemakkelijker zal maken.

Aan de buitenkant van de knop zien we twee microfoons. We weten niet of er een microfoon op de stuurpen komt.

Galaxy Buds 3 Pro

Laten we nu verder gaan met de Pro-variant. Volgens de afbeeldingen zullen deze nog dichter bij AirPods lijken. Het lijkt erop dat ze de afneembare oordopjes achterwege zullen laten en direct in de oren zullen glijden. We zien de daadwerkelijke luidsprekergrille met wat lijkt op de in-ear-sensor in de afbeelding. Boven de vermeende sensor zien we iets wat lijkt op een microfoon.

De Pro heeft ook de zwarte lijn langs de stuurpen. Dit zou het belangrijkste visuele signaal kunnen zijn waardoor deze opvallen. Op de achterkant van de Galaxy Buds 3 Pro zien we twee extra microfoons.

Geval

Naast de afbeeldingen van de buds, zien we ook de case waarin ze geleverd worden. Zoals je kunt raden, zal de case meer op de case van de AirPods lijken. Wat deze case onderscheidt van de AirPods case, is het transparante deksel.

Dankzij het transparante deksel kunt u de gekleurde lampjes aan weerszijden van de behuizing zien. Er is een blauw licht voor de linkerknop en een oranje licht voor de rechterknop. Dit komt overeen met de gekleurde strips aan de onderkant van de eigenlijke oordopjes. We weten niet zeker of dit alleen maar gekleurde strips zijn of dat het lichten zijn. Om het zeker te weten, moeten we ze zien.

Op dit moment wachten we nog steeds op meer informatie over deze oordopjes. Op dit moment hebben we alleen gelekte specificaties. Ze kunnen een batterijduur tot 24 uur hebben, IP57-water- en stofbestendigheid en compatibel zijn met het Find My Device-netwerk van Google.

Thijs Van der Does